7 d’oct. 2011

SE N'HA ANAT UN GENIUna notícia molt trista per alguns, anecdòtica per d'altres i indiferent per molta gent també. Però és la notícia que ahir donava la volta al món: Steve Jobs, el geni co-fundador d'Apple, va morir ahir dia 6 d'octubre. Ara la gran incògnita és saber què passarà amb la seva empresa, de la qual va abandonar l'activitat fa poques setmanes. Nosaltres en parlem després de l'hipersalt.

Segurament estareu farts de llegir articles, veure als informatius o sentir dels vostres amics i coneguts la notícia, sempre tràgica quan ens deixa algú, de que ahir moria Steve Jobs, membre fundador de la que és a dia d'avui la segona empresa amb més capital de tot el món: Apple.


Una de les seves últimes fotografies


Molts podreu pensar que la seva figura representava el més pur consumisme i la seva companyia un dels símbols més importants del capitalisme. I no volem fer demagògia sobre això, però està clar que també ens ha aportat la tecnologia més avançada, i la tecnologia és símbol de l'evolució i del progrés de la nostra civilització.

Fill donat en adopció i rebutjat una primera vegada per un matrimoni ben situat però que esperava una nena, els Jobs van donar al seu fill adoptiu el que no havien tingut ells: una educació universitària. I tot i que ho va acabar deixant al poc de començar, Steve es va fer a sí mateix i, amb unes poques però visionàries idees, va crear en un garatge i juntament amb Steve Wozniak el que ara coneixem com Apple.


Creada per un jove de Honk Kong, la imatge s'ha escampat com la pólvora


Tot el que ha passat fins al dia d'ahir ho teniu gairebé a tot arreu, des de la creació del seu primer Macintosh fins a l'anunci (o fiasco, depén com es vegi) del seu iPhone 4S el dia abans de la pèrdua de Steve Jobs. I ara s'obre la incògnita de com serà el futur d'Apple sense el seu brillant creador. El dia després de la no-presentació de l'iPhone 5 ja van perdre un 4% del valor de les accions i hores després de la seva mort ha tornat a perdre un 1%. I Apple no està acostumat a aquests cops negatius.

Ens ha deixat un dels últims genis, un visionari i motivador per molta gent. Un home que estava intentant superar un càncer estrany (amb una esperança de vida al voltant dels 5 anys i no 1 com creu molta gent) que ja li va fer deixar de forma activa la seva pròpia empresa, la que ell va portar a l'èxit. Un home que va registrar més de 300 patents. Un geni que va reinventar els termes de l'ordinador personal, el reproductor d'àudio, la venta de música per internet, el ratolí, el telèfon mòbil o l'animació al món del cinema. Descansi en pau.


2 comentaris:

Antoni ha dit...

Crec que la frase correcta en català és: "Se n'ha anat un geni"

Un error del que n'estic segur està al peu d'una figura: s'escampat hauria de ser "s'ha escampat".

Christian ha dit...

Gràcies i perdó!