21 d’oct. 2011

LA FOTOGRAFIA DEL FUTUR JA ESTÀ AQUÍQuan més ens apropem al nadal, més productes "bomba" apareixen per incitar-nos a consumir. Fa pocs dies Apple començava la competició presentant el seu "nou" iPhone 4S. Però una de les característiques que més destaca és la seva càmera de fotografia digital, perfeccionada fins a un gran nivell. I tot just ara, l'empresa Lytro acaba de presentar un producte que pretén revolucionar precisament aquest mercat. Si vols saber de què estem parlant, només has d'anar més enllà de l'hipersalt i t'ho expliquem.

Us imagineu poder fer una fotografia amb la teva càmera digital sense necessitat de preocupar-te per si l'estàs enfocant bé? I per què no preocupar-se? Doncs perquè la pots enfocar al teu gust des del teu ordinador. Ciència ficció? No, una realitat.

L'empresa americana Lytro ha presentat el seu producte revolucionari que fa això possible: una càmera digital de forma allargada i bastant petita però que permet enfocar la imatge en diferents punts després d'haver fet la foto, com pots provar a la seva pàgina web. Sí, tal com sona. Això s'aconsegueix mitjançant una sèrie de microlents que permeten mesurar tot el camp de llum obtingut i les orientacions d'aquests feixos de llum. Amb aquest sistema també es poden obtenir fotografies en 3 dimensions. I tot això amb una estètica molt cuidada i un preu que no supera els 400€.


Perquè cap dels dos es posi gelós


Una tecnologia semblant estava essent investigada pel gegant electrònic Apple, tot i que al final no han seguit aquesta línia. Però de totes formes, han presentat amb el darrer iPhone 4S una càmera que no té cap comparació amb cap altra càmera de fotos a un mòbil i, fins i tot, competeix amb les pròpies càmeres digitals. Amb els seus 8 megapíxels, una òptica molt més lluminosa, detecció de cares o estabilització d'imatge entre d'altres prestacions, Apple li dóna una volta més a la unificació de tots els dispositius mòbils.

Segurament, aquesta nova tecnologia fotogràfica que permet enfocar després de fer la foto, no trigarà en arribar tant a Apple com a la resta de marques i no només de fotografia, sinó de telèfons mòbils i smartphones.