14 d’oct. 2011

LA CRISI DE LES BLACKBERRYTot i que la tecnologia evoluciona amb passos de gegant cada dia que passa, no hi ha cap marca que es salvi dels problemes o dels errors. En aquest cas és la companyia canadenca RIM amb les seves famoses Blackberry les que són protagonistes, però de manera negativa. Durant 3 dies ha deixat desconnectades a milions de persones per tota Europa, Àfrica i Orient Mitjà i que ha arribat, fins i tot, a Amèrica, on actualment són la primera marca en telefonia. Si vols saber una mica més què ha passat, nosaltres t'ho resumim després de l'hipersalt.

Tot just ara, quan el nou iPhone i el seu esperat sistema operatiu iOS 5 han fet la seva aparició quasi espectacular, arriba el moment en el que la resta de marques importants, les que són competència, han de dir la seva. Android ja es prepara amb el seu nou model de Google, el nou Nexus que traurà el gegant Samsung. Però en canvi, una de les altres companyies que són competència directa d'Apple, ha patit una crisi que ha durat 3 dies. Parlem de RIM i la seva Blackberry.


Fins i tot Obama ha tingut problemes


Durant el cap de setmana passat, els serveis habituals (mail, xat i internet) havien començat a patir petits talls. Però la cosa es va començar a posar més seriosa quan el mateix dilluns els usuaris de la part europea, africana i d'orient mitjà, van veure com el seu telèfon es quedava sense cap d'aquests serveis, gairebé incomunicats. Només amb els serveis que ofereix la telefonia tradicional, és a dir, trucades i missatges (sí, encara hi ha gent que truca amb el telèfon o que envia un sms).

La Blackberry, que destaca pel seu baix preu i un gran servei (fins fa pocs dies, vaja) té molt de públic entre el jovent degut a això i al poc nivell adquisitiu d'aquest col·lectiu. És per això que potser no hi hauran moltíssimes grans demandes, tot i que els usuaris ja es comencen a moure i les companyies telefòniques, com Movistar, ja estan parlant de descomptar aquests dies als seus clients (què menys!).


Un iPhone es pot convertir en Blackberry. Activant el mode avió


La gràcia de tot això és que el problema ha esdevingut per un switch (que vé a ser com un router, però més senzill) que connectava tota la zona que va tenir problemes, amb els servidors centrals de RIM. Però segurament a qui més gràcia els hi ha fet ha estat a Apple, Samsung i Microsoft entre d'altres. I a la xarxa també, com no podia ser menys, on va ser trending topic a Twitter durant els 3 dies que va durar el problema. Veurem com acaba tot això.