5 de set. 2011

XII SUGAR FEST


Com cada any, si hi ha MMVV (Mercat de Música Viva de Vic) hi ha Sugar Fest, o el que és el mateix, l'anti MMVV. Es tracta d'un festival DiY de forta càrrega política encontra del mercat i les modes on el seu propòsit és celebrar la música com el que és: un acte festiu i popular de caràcter punk i alternatiu totalment gratuït. Però ull, que això de punk a vegades només és caràcter.
Per Vic passaran els Mates Mates, La Célula Durmiente, encara que el punk serà àmpliament representat amb bandes com F.P., Pudor Crònica o Extensity.

Serà el 16 i 17 de setembre al Sucre de Vic i com ja va passar l'any passat, un combo perfecte amb el Festival Hoteler.
Tot el cartell a continuació.


Podem veure com clarament el nom del festival ha perdut el il·legal, tot i això segueixen amb la seva política, ull amb la nota de presentació d'aquest any:

Tots els grups venen gratis. Els únics diners que remena el sugar fest son els que posem de les nostres butxaques per pagar el generador i la gasolina. Al sugar fest tots els grups tenen la mateixa importància, aquí no hi ha estrelles ni grups de moda, el que hi ha es un posicionament clar i contundent contra el MMVV i la industria musical. Però també contra l'undergroundisme de cap de setmana, el punk entès com a estètica i la rebeldia reduïda a gamberrisme pueril.

DO IT YOURSELF o BARBÀRIE, aquest es l'únic posicionament polític a tenir en compte.


Divendres 16:
MATES MATES (folk rock estrident, vic), APART (punkrock, baix montseny), PUDOR CRONICA (aka The Rippers, l'arboc), F.P. (punk nostrat), LA CELULA DURMIENTE (punkrock de festa major, sant celoni) COMITE DE SALUT PUBLICA (punkmedieval)

Dissabte 17:
DIOS ODIOSO (mítics del Trash 90's, La Roca), TROPICAL ICE LAND (screaming and crying, vic/torello), EL PUNTO DEVIL (HC/punk malvat, BCN), EXTENSITY (herois del HC osonenc) ILLINOISE (grungepunk, vidreres), grup local de HC/punk amb el nom per confirmar.


La foto de la portada és Zeidun al Sugar Fest de l'any passat. La fotografia és de'n Marc Fuyà.