29 de set. 2011

PRESENTACIÓ HANGAR SONOR AMB CONCERTS I JAM SESION


Hangar Sonor, plataforma d'experimentació i formació al voltant de la música i el so convida a tothom avui (a les 19h a l'Hangar) a la presentació del programa de tallers i activitats de Befaco, Luthiers Drapaires i Producciones Doradas. Un esdeveniment que comptarà amb concerts, música, soroll, instal·lació interactiva i jam session apoteòsica. Amb la participació de: La orquesta del caballo ganador, La maquina de l'amor, Lautstärke, Ardiente Deseo i Diego García.

Hangar Sonor és una plataforma d'experimentació i formació al voltant de la música i el so. Aquest projecte comú articula diversos col·lectius que des de fa alguns anys es vinculen a Hangar programant activitats de forma independent. Si be aquests col·lectius aborden el seu interès per a l'experimentació sonora de manera molt diferent, els seus enfocaments resulten complementaris i ofereixen una bona mostra de les línies d'investigació actuals en cadascun dels seus respectius àmbits.

Befaco.org és una plataforma de filosofia copyleft que ha estat creada per donar suport als músics electrònics que desitgin fabricar les seves pròpies eines. Les seves activitats principals són els workshops, el disseny de sintetitzadors, la construcció d'artilugis sonors per encàrrec i la restauració d'instruments vintage.

Producciones Doradas és una productora musical que compagina l'edició de discos publicats baix llicencies CC (Creative Commons) per a descàrrega lliure amb la investigació sobre els nous usos de la música, la història de la música popular contemporània i les noves relacions entre creadors i usuaris en l'actualitat. En els seus tallers analitzen les noves relacions entre música i societat, entre economia i cultura, i els processos de canvis de paradigma dins de la indústria musical.

Luthiers Drapaires és un col·lectiu que treballa en un procés de recerca, reciclatge i reutilització de deixalles per a la confecció d'instruments musicals. També és una banda de música formada per escàners, ràdios, teles, ferros, minipimers i artefactes estranys. Realitzen tallers de construcció d'instruments per a totes les edats, presentacions i concerts, escultures sonores, i instal·lacions interactives