20 de set. 2011

MIRA! TENIM UN NOU FESTIVAL


Sí, sí. En plena crisi i just en el moment en que més estan patint els esdeveniments culturals apareix el Mira!, un nou festival que neix per portar-nos -el 5 de novembre a l'antiga fàbrica Fabra i Coats- la unió de l'avantguarda musical i visual a un preu de 18€. El festival Mira! uneix la música electrònica i l'electrònica audiovisual amb especial interes per l'escena local i una aposta en escena que segons asseguren els organitzadors està "poc vist fins ara en un festival de música". Poc vist no ho sé, però impressionant de ben segur que ho serà, la descripció de la posada en escena, si més no, fa dentetes.

Alguns ho titllaran d'espectacular a l'estil Hollywoodiense, i pot ser, però a priori, per sobre la música i/o l'audiovisual, pot ser una experiència ressenyable. L’activitat es planteja en format multiespacial: dos escenaris de diferent aforament que estaran funcionant de forma no simultània. La sala gran comptarà amb un sistema de pantalles i projectors que rodejaran els espectadors creant un espai visual i sonor completament envolvent. A més, a sobre de l’escenari s’instal·larà una estructura de pantalles al voltant dels artistes sobre la que es faran projeccions de mapping durant algunes de les actuacions. La sala petita es convertirà en l’espai per presentar diferents col·lectius relacionats amb l’electrònica audiovisual i la gestió cultural del sector a través de workshops, introduccions al treball dels artistes i instal·lacions audiovisuals fixes o de petit format. A l’exterior de la fàbrica també es duran a terme altres espectacles audiovisuals alternatius, aprofitant la façana i el relleu característics de l’edifici.

Els artistes, per ara són Plaid, Downliners Sekt, bRUNA, Aster, Cauto, Companyia Nacional Insectotròpica, La Caputxta Intergalàctica, Desilence Studio, Do Not Disturb, DOSF, Drawing Mountains, Kettel, Luthiers Drapaires, Pina, Proletari Arts, Sicknife, Snack!, Videocratz, Visitor iVJ Granda


MiRA! Teaser presentació 2011 from MiRA! on Vimeo.

3 comentaris:

Laura ha dit...

Pinta molt bé.

A veure si se li dóna una empenta a l'audiovisual a la ciutat de barcelona i Catalunya.

Però 18 euros em sembla unca mica car per a que pugui accedir tothom; a no ser que sigui destinat únicament a públic especialitzat. Ja sé que és un muntatge complexe i tot molt tècnic però...

Anònim ha dit...

Doncs a mi em sembla una regalada 18€!!! Segons la seva pàgina web, una associació sense ànim de lucre es tiren a la piscina amb un esdeveniment d'aquestes característiques... em sembla que és una oportunitat anar un Festival així per nomès 18€! jo m'he fet mecenes!

Anònim ha dit...

Car?? si Plaid vingués a alguna de les sales de la ciutat ja serien més de 18 euros! ara suma-li 19 artistes més... Resumint, que no m'ho perdo ni boja!

Marina