23 de set. 2011

L'ÈXIT DE TWITTERTwitter, ja amb 5 anys de vida, sembla que està totalment de moda. La xarxa social de microblogging ja ha arribat a la xifra dels 100 milions d'usuaris actius arreu del món i tot i que encara no està ni a prop dels 600 milions que té Facebook, el creixement dels últims mesos és un presagi de que, des de lluny, però es van apropant ràpidament. Les claus de l'èxit? Després de l'hipersalt.

Només 160 caràcters però de manera il·limitada i d'aparició instantània. Amb aquesta fòrmula tan senzilla, el servei de microblogging Twitter, que ha vist créixer la seva quota d'usuaris fins a arribar als 100 milions, està triomfant ara més que mai entre els usuaris de les xarxes socials. Això sí, Facebook ja està incorporant novetats per no quedar-se enrera.


Consells sobre l'ús de Twitter


Pot ser un complement perfecte per a Facebook, tot i que la xarxa d'en Zuckenberg va voler plagiar a Twitter amb el seu 'estat', però està clar que Twitter ofereix molts més avantatges. Primer de tot que és una xarxa quasi oberta, són pocs els usuaris que tenen el seu compte tancat només als contactes que vol admetre. Això sumat al fet de que un gran nombre de personatges famosos, líders polítics i caps d'estat o reconeguts periodistes i mitjans tenen un compte a la xarxa, fa que els usuaris creixin de manera exponencial.

A tot això cal afegir les xifres que la companyia ha anunciat, com per exemple que més de la meitat dels usuaris entren a diari a Twitter (entre els quals ens trobem molts dels redactor i col·laboradors d'aquesta santa casa), o que un 40% entren només a llegir el que la gent posa. De fet, aquest servei s'ha convertit per molts en una font de notícies en temps real, per veure exactament què està passant en el mateix moment en que succeeix. Tot i que això pot ser molt perillós ja que no sempre és fàcilment detectable el que és fals i el que no ho és.


You've been a very very bad bad girl Gaga


El que si està clar és que estem vivint un moment de revolució informativa i en gran part, Twitter en té la culpa. Així que si vols arribar als 13 milions d'usuaris com té la Lady Gaga ja saps el que fer: twiteja!


2 comentaris:

Marc ha dit...

I què s'ha de fer si et vols calçar la Lady Gaga?

Christian ha dit...

Depèn de si ja s'ha confirmat la seva sexualitat i de quina és...