2 de set. 2011

LA NOVA TELEVISIÓFa poc més d'any i mig van sortir al mercat els televisors amb tecnologia 3D. Poc abans va arribar la televisió per TDT amb els més de 50 canals que ens permeten veure moltíssimes temàtiques diferents. Doncs imagineu tot això barrejat, en alta definició i de manera intel·ligent. És això el que ens espera al futur de la televisió ara que comença a patir la crisi? Nosaltres no tenim la resposta, però si voleu us expliquem una mica de què va tot això, com sempre, després de l'hipersalt.

L'actual sistema de TDT, que es va establir de manera definitiva a l'estat espanyol a principis del 2009, no està obtenint la resposta desitjada per les diferents cadenes. No ho diem nosaltres, sinó que és un fet contrastat. Proves com la conversió de CNN+ (canal d'informació 24 hores) al canal Gran Hermano 24 hores i Divinity actualment o veure un canal com Intereconomia demanar ajuda econòmica als seus espectadors, ens indiquen que no totes les emissions són rentables o no el suficient per les empreses que hi són darrera.


Va ser l'hora dels adeus per CNN+


Però no és un problema només de la televisió privada. La pública també pateix la crisi, com és el cas de RTVE que porta molts anys de dèficit, sobretot després d'eliminar els anuncis. S'ha rumorejat que potser tornaran a emetre publicitat encara que sigui només per finançar-la. Televisió de Mallorca, ja tancada, és un altre trist exemple dels mals temps que està patint la televisió tradicional.

I és en mig de tots aquests problemes quan comença a guanyar més força les reformulacions de les televisions interactives o intel·ligents, tot més proper a la 2.0. És el cas de TiVo, de Google TV o de NetFlix.


Potser així veurem la nostra tele en poc temps


TiVo és una tecnologia americana amb molts anys fora de les nostres fronteres que oferirà Ono per primera vegada a Espanya. Permet veure canals en alta definició i en 3D, gravar moltes hores i en diferents canals a la vegada, o programar-ho des del mòbil, entre d'altres innovadors serveis. Google TV, en canvi, encara està en desenvolupament però vol revolucionar el món de les conegudes ja com Smart TVs. Permetrà accedir a tots els seus serveis i a televisió interactiva gràcies a internet. Per últim, NetFlix és el videoclub de tota la vida però amb un ventall immens de contingut i a preus molt competitius.

Ja es parla de que l'any 2012 serà quan la televisió es revolucioni amb tota aquesta oferta de renovació total. Televisió 2.0 per acabar amb la crisi? Ja ho veurem.

1 comentari:

Anònima ha dit...

Si no recordo malament tb va desaparèixer Fly music per donar pas al Disney Chanel... traumàtic