30 de set. 2011

Kitty Daisy & Lewis, rockabilly del segle XXI


Els multi instrumentalistes germans Durham no deixen de sorprendre! Amb prou feines sobrepassen la vintena i carreguen airosament dos àlbums que els ha servit per guanyar-se fama i prestigi. Cinc anys han passat des del seu disc homònim, un còctel fresc i enèrgic de rockabilly, blues, R&B, swing i country, que va cridar l’atenció, entre d’altres, de la difunta Amy Winehouse –físicament sembla la germana gran de la Kitty i la Daisy- i Chris Martin, que no va dubtar en fitxar-los com a teloners de Coldplay durant la seva gira als Estats Units. Kitty Daisy & Lewis actuen aquesta nit a la Sala Apolo de Barcelona. El trio londinenc ha marcat estil tant amb la seva estètica, que s’emmiralla en la dècada dels 50, com en el seu so vintage, inspirat en els grans ídols del rock’n’roll. Per aconseguir que les seves peces sonin d’una altra època no utilitzen cap format digital. La seva passió és produir i enregistrar els temes analògicament, dins del seu propi estudi, un autèntic museu d’aparells musicals!

Amb el seu darrer treball Smoking in Heaven (PIAS, 2011) Kitty, Daisy & Lewis utilitzen la mateixa fórmula màgica però exploren nous horitzons. En aquest sentit, s’atreveixen a incorporar al seu repertori ritmes jamaicans (ska, calypso). És el cas del seu senzill ‘I’m So Sorry’ o el tema ‘Tomorrow’. En general, és un treball vitalista ple d’estils, textures i passatges sonors que et transporten des de Hawaii fins l’Amèrica profunda.

Si t’encurioseixen, tens l’oportunitat de veure’ls a Barcelona perquè tornen de gira per presentar els tretze temes del seu últim disc i la resta d’èxits del primer. Una cita que es preveu vitamínica d’un grup que destil·la ‘retro-autenticitat’. No cal posar diners a la jukebox perquè, amb la música dels germans Durham, la pista de ball està garantida!

Maria Almenar