20 de set. 2011

THE FREE FALL BAND: LA GRAN ESPERANÇA POP


Teoritzar sobre la música pop i la importància que directa o indirectament agafa en la nostra vida i rutina diària s'ha tractat abastament. Escriptors d'aquí de més enllà han provat d'explicar el perquè la melodia i la tornada pop ens donen aquesta felicitat, ens provoquen un somriure i l'estranya sensació de voler incrustar-nos dins d'una cançó que t'evoca una meravellosa i inexplicable alegria. Ella, l'alegria i la cançó, sempre efímera però que et pot acompar tota la vida. Per això quan et creues amb una banda com The Free Fall Band te'n adones que has trobat quelcom especial. Un piano escaient, uns vents al seu lloc i una veu que acompanya. Sempre buscant la melodia perfecte, la composició senzilla i eficaç que t'arranca un tic de complicitat a la primera escolta. Així són les cançons d'aquesta banda mataronina que tot just abandona l'adolescència i que poc a poc s'està fent un forat a la practicament despareguda escena indie-pop d'aquest país (on han anat a parar els Valero?) ple de hardcoretes, grups de folk i cercadors d'aventures elèctriques. No és casualitat que hagin caigut a les mans de Miqui Puig que els està produint el primer disc, que sortirà sota la batuta de LAV Records. Evidentment no ens posarem la medalla de descobrir als The Free Fall Band, ja que ja fa ben bé un any que se'n parla. Sobretot després d'haver destacat amb un EP l'any passat que contenia quatre temes que recorden a les composicions de Stuart Murdoch post-Dear Catastrophe Waitress, BMX Bandits, els The Magnetic Fields més pop o a bandes més seminals com els Lodger. Aquest any ja han tocat al Poparb, al Faraday, al cicle de concerts de Dimelorapido o al Jazzlandia de Donosti així que només queda escoltar un disc que hauria d'estar al caure. Estigueu atents i aneu preparant la ganyota d'aprovació a l'escoltar-los mentre decidiu si el pop salva vides o no. Per fer temps teniu el seu myspace.

7 comentaris:

oldwavenewwaveclub ha dit...

Gràcies.
Noticies: estem preparant mes cançons, il.lusionats per que son finalistes del concurs Villa de Bilbao d'aquest any. La sortida del albúm estara marcada en bona part per aquest fet.
LAV records (microsegell de pop a base de fotocopies).

Anònim ha dit...

Quines ganes d'escoltar el disc!!!!!! A més produït per en Miqui segur que molarà molt!

Xavier Traver ha dit...

Aquest grup promet, els vaig veure fa res a Tiana i són uns cracks. Cuidem la Masia!

Anònim ha dit...

ooh Yes!

Marc Garcia ha dit...

Si semblen uns crios!

En qualsevol cas, farem una ullada al seu myspace.

Christian ha dit...

A mi a la primera escolta em van semblar que tenien molt bona pinta.
Esperarem a que treguin el disc, però tot i ser joves tenen bastant de talent

Anònima ha dit...

Osti! Jo els vaig veure al concert organitzat per Dimelorapido i vaig flipar… si que son uns “nens” però toquen com autèntics mestres.