9 de set. 2011

AMAZON I ELS TABLETS 'LOW COST'Si mai havies sentit parlar d'Amazon, és perquè no ets un del seu milió d'usuaris mensuals que ha visitat durant l'últim any la pàgina en versió anglesa, americana, alemanya o d'altre país de fora de l'estat. Els qui sí sabem què és, estem d'enhorabona ja que la seva propera apertura a Espanya ens aproparà la cultura i l'oci a un preu a priori més assequible, cosa d'agrair enmig d'aquesta crisi. I nosaltres t'expliquem alguns detalls després de l'hipersalt.

Una de les noticies de la setmana és l'imminent aterratge de l'empresa americana Amazon al territori espanyol. Els rumors i algunes confirmacions de mitjans de comunicació importants, apunten la data del 15 de setembre com l'assenyalada per l'apertura del portal sota el domini amazon.es. Aquest dia vindrà precedit el dia anterior per un esdeveniment on es farà l'anunci oficial a tots els medis.


Les caixes simpàtiques que ens donen alegries quan arriben


En un principi s'obrirà amb un extens catàleg de llibres convencionals (és a dir, de paper) com a producte més important i que són la principal amenaça pels llibreters d'arreu l'estat que ja porten molt de temps patint la crisi, tant econòmica com la que els ha provocat l'aparició dels llibres electrònics i el nou format digital. El portal, a més, també vendrà llibres en català, euskera o gallec, juntament amb discos, pel·lícules o productes d'electrònica.

Però és al llibre electrònic, que no arribarà fins finals d'any, l'autèntic producte estrella de la companyia. Des de l'aparició del seu lector de llibres electrònics, el Kindle, els americans han aconseguit que la seva companyia augmentés el seu valor 5 vegades més. Preus que volten els 9-10 dòlars (uns 6€ al canvi), són els "culpables" de que sigui el venedor més important de llibres d'arreu del món. Amb l'enviament gratuït com a una de les seves senyes d'identitat o el nou servei de lloguer de llibres de text.


Amb això es volen menjar la poma mastegada


A més, aprofitant el creixent mercat de l'informàtica domèstica, han volgut donar una volta al nou món dels tablets amb una reconversió del seu Kindle a una versió més completa, amb l'aliança d'Android, i amb un preu amb el que volen que sigui la sensació d'aquest nadal (a un preu de llançament de 250 dòlars) i potser dels propers anys, en competència quasi directa amb l'iPad d'Apple. Aconseguiran totes aquestes fites? Tindran èxit a un estat on el preu dels llibres, a diferència de la resta de països, és fixe i determinat pels editors?


1 comentari:

Miquel ha dit...

Crec que amb la tablet amb qui pretenen competir no és tant amb l'Ipad com amb el Nook color de Barnes & Noble, que és el primer ebook (tablet) que els ha passat la mà per la cara en termes de vendes. Tinc autèntica curiositat per veure que passa quan arribi aqui Amazon, la veritat.

El que jo espero, però, no és tan la tablet com el nou kindle de e-tinta, suposadament abans de finals d'any.