26 d’ag. 2011

STEVE JOBS HO DEIXAÉs estiu i no hi ha molta actualitat a l'univers freak. Però la poma mastegada sempre és notícia. I aquesta vegada és realment tota una notícia d'impacte: Steve Jobs ha decidit que ja n'ha tingut prou i deixarà de ser el CEO d'Apple. A punt de llençar al mercat els nous model de l'iPhone, aquest anunci ha tingut molta repercussió, per exemple, a Wall Street i ha fet perdre diners a les accions de la companyia. Si en vols saber una mica més nosaltres t'ho expliquem després l'hipersalt.

Ha sigut mitjançant una carta que ha donat la volta al món, igual que la notícia en sí mateixa. Perquè tot el que envolta a la companyia americana i a un dels seus fundadors, l'Steve Jobs, sempre ha estat rodejat d'un aura de màxima expectació i sorpreses, moltes sorpreses. Aquesta vegada no era tan sorprenent, ja que com vam escriure a principis d'any la seva salut passava per un mal moment un cop més. I segurament això ha sigut un dels motius per prendre la decisió de deixar de ser el màxim responsable d'Apple.


El relleu de Jobs, Tim Cook


El seu successor és el que, fins ara, era la seva mà dreta a l'empresa. El seu nom és Tim Cook, un home que sembla ser bastant tímid, característica totalment oposada a l'aparent carisma que desprenia en Jobs durant tots els esdeveniments i presentacions de productes. Actes que, per altra banda, es fan servir d'exemple a moltes escoles de màrqueting. Cook ha sigut, durant tot el temps en el que l'Steve ha estat a mig camí entre la malaltia i la seva feina, l'ideòleg i executor de les últimes decisions que s'han pres a Apple, sempre sota el beneplàcit del propi Jobs. Amb aquest antecedents se li pressuposen maneres per liderar l'empresa.


Geni i figura


Tot això ha desencadenat una sèries d'esdeveniments, com per exemple, la caiguda d'un 5% el valor de les accions de la companyia. Perquè Steve Jobs ha sigut un personatge clau en la història no només d'Apple, sinó també del món de la tecnologia, tot un líder natural, tot un ideòleg, i un home de fortes i motivadores conviccions. Està clar que ell no vol perdre de vista l'empresa, i segurament és un sentiment recíproc ja que ell ha portat a Apple a ser una de les més importants companyies del món. Esperem que el geni segueixi aportant al món tecnològic.