30 d’ag. 2011

EL FAR DELS PÀRIES


Pharia's Pharos
Hurricäde
Any: 2011
Discogràfica: Saltamarges / Caleiah


Aquest podria ser una traducció aproximada al títol del nou treball dels gironins Hurricäde. No descobrirem pas el Mediterrani si utilitzem el tòpic de “digne successor” o qualsevol altre equivalent per comparar-lo amb la referència editada al 2008 i que els va portar a tocar arreu, inclosos els llocs més insospitats del continent europeu. Tan sols calen deixar passar els primers compassos “Rites of black pavement” per copsar el creixement del trio gironí. És el mateix hardcore esbojarrat del primer treball, canvis constants, crits...una intensitat frenètica. No sabem si enlluernarà a tots els pàries del món, però com deia aquell “sona que trona”.

En una recent entrevista han confessat que es senten molt còmodes amb l’etiqueta de post-hardcore. Ho respectem, més que res perquè ens sembla raonable. La influència de Frodus o At the drive-in salta a primer cop d’ull. Ara bé, l’emprenta d’altres grups més marginals d’allò que n’anomena screamo es nota i de quina manera o sinó em pregunto perquè l’Òscar crida com un desesperat sempre que s’acosta al micro. Per altra banda, no hi ha abús de distorsions ni de ritmes accelerats, sinó que es juga més amb la saturació i els canvis constants de pulsió com ho testimonia The Bridge, la tercera en ordre d’aparició. L'EP el clou "Among shadows" la peça més experimental que han gravat fins a dia d'avui, tempos relativament reposats i la presència, encara que sigui testimonial, del piano així ho certifiquen. Cal destacar també el treball de producció, com en l’anterior han acudit a Jordi Brugués tot i que la masterització ha estat cosa de Santi i Víctor García. El resultat de tot plegat és més que contrastable.

Abans no acabi l’any tocarà presentar Pariah’s Pharos arreu de l’estat i qui sap si Pirineus enllà com ja han fet amb anterioritat. Mentrestant el treball es pot escoltar al bandcamp del grup, plataforma que utilitzen per difondre’l i fins i tot es pot descarregar de forma gratuïta. Els qui ho prefereixin poden adquirir un bonic i transparent 10” que han editat conjuntament amb Caleiah. Com a colofó, destacar que les tasques de disseny les ha dut a terme Arnau Sala (Les Aus i Omega Cinco entre d’altres) acabant d’arrodonir el treball.

1 comentari:

edu ha dit...

Aquest EP és mel!
mel sobre mel!