9 d’ag. 2011

ANONYMOUS VOL DESTRUIR FACEBOOKEncara que sembli un titular de premsa sensacionalista, és una notícia totalment real, o al menys és el que ha proposat el grup d'hacktivistes Anonymous i ho han anunciat mitjançant un vídeo. De fet fins i tot tenen data per portar a terme les seves amenaces contra el gegant social: el 5 de novembre. Si vols saber una mica més sobre aquest atac, els motius que tenen o sobre el perquè de la data triada, només has de seguir l'hipersalt.

Remember remember, the fifth of november. O així es recorda la vella cançó en homenatge al dia del 'complot de la pólvora' quan Guy Fawkes, un personatge històric al Regne Unit, va estar a punt de fer volar pels aires el parlament anglès a l'any 1605. Fa pocs anys, aquest personatge va servir d'inspiració perquè el creador del còmic 'V for Vendetta' l'adaptés en el seu protagonista. I, a la seva vegada, aquest còmic (i, potser, l'adaptació a la gran pantalla) va servir com a senya d'identificació del grup que avui coneixem com Anonymous.


El logo oficial de l'operació. No van sobrats d'originalitat


És per aquest motiu pel que el dia assenyalat per portar a terme les seves amenaces d'ensorrar la xarxa social per excel·lència és tan significatiu. Perquè suposarà una de les operacions més grans que hauran portat fins la data. I poc queda per dir sobre aquests ja més que coneguts activistes 2.0. Perquè a poc que mirem les últimes notícies veurem com, per exemple, han piratejat la web del govern sirià.


Hauran fet servir Google Translator? Ves a saber què han traduït doncs


Els motius de per què han triat atacar a la companyia d'en Mark Zuckerberg és perquè estan totalment en desacord amb la política de privacitat de Facebook. I no només això sinó que també sostenen la teoria de que els administradors de la xarxa social més gran mai coneguda subministren informació dels usuaris de manera clandestina a diferents governs, o la venen o poden fer ús de la mateixa encara que l'usuari ja no existeixi dins d'aquesta xarxa. Veurem en què queda tot això.