6 de jul. 2011

POPARB... I DISSABTE


Com ja és tradició, dissabte la ressaca musical després de divendres la covem a la Piscina Municipal d’Arbúcies, i com combatre-la? Dues opcions, al sol, com les sargantanes –bé, això ja vindrà més tard a càrrec del Petit-, o a l’aigua escoltant a Carles Crosa als plats? I perquè no tot plegat per mitjà de les seves sessions amb DJ Txarly Brown? A més aquest any també amb els Doble Pletina, píndoles pop de dos minuts de fàcil digestió, de les que entren de luxe amb una canya i unes olives al bar. Tot això com a aperitiu i per anar obrint boca, la cita? 11:30, porteu banyador! Ah, i no oblideu que teniu la nostra llista d'Spotify del Poparb 2011.

Si l’any passat va ser l’espai hyper amb Fred i Son, Aias i Very Pomelo, enguany tornem a comprovar l’encert en la programació de noves bandes a Prat Rodó a partir de les 17:00 –gratis!-. Encetant escenari trobem a Wantun (Prat Rodó - 17:00), banda jove, hereva de l'indie elèctric -amb certs tocs electrònics- més barceloní, tot i ser de Blanes. Tot seguit, la Carol Badillo, l'Aleix Prats, el Dani Zapata i el Santi Ciurans ens porten pop cuidat i precís, espurnes de rock clàssic i lletres de sofà i manta, no us perdeu Illa Carolina (Prat Rodó - 17:55). I, per anar tancant la tarda, ens espera una hora del pop-folk més esperançador que s'ha fet últimament per casa nostra. Flamants guanyadors del Sona9 i amb nova producció que veurà la llum al setembre, comença a no caldre'ls presentació: La Iaia (Prat Rodó - 18:50).Refree - Can Torres - 19:45

La terrassa de Can Torres ja va experimentar un dels grans moments del passat Poparb, de la mà de Maria Rodés. Doncs bé, enguany es torna a vestir de gala amb una proposta pop petita, cuidada i honesta. Refree (productor, compositor...) ens farà sessió de massatge auditiu amb joies com “Sr. Beltran”, “Un buen tio” o “Mil i un possibles finals”. Defensant Matilda, el seu últim àlbum, no puc tenir més que bones paraules cap a les seves minses però extraordinàries històries; ofici i emoció d'un treballador incansable de la bellesa compositiva.

Després de la calma, arriba la tempesta, és moment d'aixecar-se i tornar a Can Cassó Envelat Estrella Damm on, cap a les 20:45, els Estúpida Erikah (Estrella Damm - 20:45) us demostraran que a Decorant interiors, decorant exteriors hi ha vida més enllà de “el millor de ser del Barça és ser-ho al teu costat” -no em queixo, serà moment d'encenedors en mà segur-.Senior i el Cor Brutal - Montsoriu - 21:25

Si encara no els heu descobert, repetireu i si ja sabeu de qui parlem, estareu esperant impacients com nosaltres. “El signe dels temps”: compromís, introspecció... pur himne generacional, paradigma que s'estén per tota la obra del valencià Miquel Àngel Landete amb Senior i el Cor Brutal. Arrels americanes, de guitarres vetustes i veus profundes; cos de L'experiència gratificant disc de debut a la espera de nou material amb data al setembre -Gran-, fins llavors: Aixequem les ampolles i brindem per les veritats dites amb gust!

Això ja es imparable i cada cop es fa més difícil destacar només una banda. En fi, continuem tallant el bacallà. Ara de la mà de Mine! (Estrella Damm - 22:05) Una altra de les bestioles del Sona9. Han trigat una mica més en arrencar, però ja estan aquí amb Un brindis pel nen androide. Un que ja fa temps que va arrencar -i de quina manera!- és el Petit de Cal Eril (Montsoriu - 22:45) que ara, arrossegant el tòpic, podríem dir més madur que mai amb Vol i dol, deixant-nos d'hòsties: un altre discàs per a un gran artista -a l'alçada del seu debut, que no es poc-.The New Raemon - Estrella Damm - 23:30

Va passar per Arbúcies amb Madee, però ara ens porta un pop atmosfèric menys potent que la seva anterior formació però igual d'intens. Ve presentant nou disc amb Bcore, per títol Libre Asociación, conclusió? Ell i el Petit, un rere l'altre, poden augmentar els nivells d'emoció del Poparb fins a límits insospitats. Amant del melodrama i la teràpia musical, Ramón Rodríguez ha trobat estabilitat en aquest projecte, i nosaltres ens alegrem, com no fer-ho amb temes com “Lo bello y lo bestia”, “La cafetera” o “Sucedaneos”?

En qüestió de minuts passarem de la commoció al ball desenfrenat, així se les gasta el Poparb. El Guincho (Montsoriu - 01:30, canari resident a Barcelona, ens portarà ritme tropical a dojo, passejat pel Sónar, Primavera i FIB. Poc abans, un dels grans moments del festival: la gran tornada d'Antònia Font (Estrella Damm - 00:20). Per a molts el retrobament amb la seva banda d'adolescència, del record de satèl·lits i robots. Per a altres, simplement, un dolç final d'espera. La nit s'omplirà de Lamparetes, benvinguts a casa extraterrestres. Guillamino (Montsoriu - 02:20) s'encarregarà, tot seguit, de baixar-nos a la terra a base de funk, soul i electrònica: frisem per moure'ns al ritme de Fang! Sons de llauna i teclats de xiclet al servei de l'experimentació. I pels qui s'hagin quedat amb ganes de moure's una estona més: Mendetz Dj's a les 3:20. Ja només quedarà respirar aire fresc arbucienc i començar amb un somriure a comptar els dies que falten per una nova edició del Poparb.

Yeray S. Iborra