4 de jul. 2011

NO HI HAURÀ FESTIGÀBAL


Sí amics, després de 5 edicions, l'escenari de l'Heliogàbal per Festes de Gràcia desapareix després de portar grups com Manel, Mishima, Josep Puntí, Aina Stanley Brinks (de Herman Dune), Pony Bravo o Za!. El Festigàbal veu com la comissió de festes del barri de Gràcia els hi gira la cara, els ignora i els treu dels plans i projecte de les festes de barri més multitudinàries i amb més ressò de Barcelona.
Fa uns mesos s'intuïa que podia canviar d'ubicació i passar de la plaça Rovira a la plaça Joanic, al final, però s'han quedat a mig camí, ni una plaça ni l'altre, s'han quedat en territori de ningú.
Però no es rendiran tant fàcilment. La gent de l'Heliogàbal muntava aquest escenari per altruisme, per devoció a la música, pels lligams amb el barri i per poder apropar grups a tots nosaltres, oferien un festival gratuït i no ho feien per guanyar diners. Així que sense res a perdre prepararan un petit substitut, hi haurà un petit Festigàbal a dins del bar Heliogàbal i l'any que ve ho intentaran, altre cop, amb més forces i de millor manera.

No discutirem sobre la diferència d'aforaments entre la plaça Rovira i el bar del carrer Ramon y Cajal així que els grups que podrem trobar-hi s'adequaran a aquest canvi. I això ho faran ara, quan ja havien contactat amb alguns dels grups per tal de veure disponibilitats i demés. Això sí, deixarà de ser gratuït i s'haurà de comprar l'entrada com a qualsevol altre concert de l'Heliogàbal, presumiblement les entrades es podran adquirir els mateixos dies dels concerts.

Després de donar funeral la setmana passada al Festival SURPAS i de veure la segona edició de Montjuïc de Nit aquesta nova pèrdua ens fa ensumar un mal futur per a la música emergent i les activitats populars que parteixen de premisses més culturals i menys empresarials.

1 comentari:

arckh ha dit...

hi ha coses que no les entenc....
esperem que l'any que ve tot vagi millor!!!