6 de jul. 2011

GRUPS DE NOVA FORNADA 02


Segona i última tanda de grups que apunten maneres i posen el seu primer, o quasi primer disc, ep, demo, a l'abast del públic. A través de la plataforma bandcamp hom es pot descarregar gratuïtament i legalment els seus treballs.
Així la selecció ha sigut la de grups autòctons (n'hi ha un parell que no) que posin el seu treball de manera gratuïta per descarregar i fent servir aquesta plataforma jove. Perquè aquesta plataforma? No, no tenim cap contracte o res semblant amb bandcamp, és per la igualtat teòrica que dona suport i preferència a compartir la cultura i a treballar sense intermediaris. La música des de l'amplificador, des de la gravació, directa a les orelles, i amb el volum ben alt si pot ser.

Hi ha dues maneres d'operar per Bandcamp una és la descàrrega gratuïta on només cal clicar el botó de descàrrega i a continuació repetir la operació a la pàgina que s'obre, o bé que et demanin l'e-mail on t'enviaran el link de descàrrega, segueix siguen gratuït però a canvi de tenir el teu correu a la seva base de dades. L'altra és el cas d'alguns grups que no diuen que sigui gratuït, sinó que és la voluntat, pots o no pagar, no hi ha cap mínim, així si hom decideix baixar-se'l gratuïtament, només ha de posar un 0 a la quantitat, però si algú vol donar alguna moneda pot.Fajardo, S.T.:
El canari és un mostra de que per ser cantautor no hi ha una fórmula o camí a seguir. Entre un cantautor i una banda de rock, entre un gitaneo indesxifrable de la veu i un post rock o un post més washingtonià de la música rema cap a la península amb els seus companys de viatge vinguts de Madrid o Barcelona, com és el cas del propi Gos Binari que se'l pot veure amb una guitarra. I si voleu comprovar el seu directe, el podreu veure al Lemon Day d'enguany.
fajardomusica.bandcamp.com


¡Pelea!, S.T.:
Rock, punk, garatge i pista de ball, perfecte per animar qualsevol guateque o festa. Cançons de menys de dos minuts directes als peus que els impossibilita d'estar quiets, frescor i ritmes desenfrenats. Si no heu vist cap dels seus directes ja esteu tardant. Els 'pitotes' són memorables, un servidor ha vist pilotes inflables tipus nivea i gelats tipus popeye dins de la sala monasterio. No farà falta que digui com va acabar de desquiciat tot allò, ni que digui les taques que procuraven les pilotes després de empastifar-se pel terra de la sala on es desfeien els gelats i la cervesa. És rock & roll.
pelea.bandcamp.com


Aliment, S.T.:
Tot apunta a que seran una de les bandes de la propera temporada 2011-12, i tot haver-ne parlat molt (massa diran alguns), és de rigor posar a l'abast d'aquells qui encara no han tingut el plaer de ballar al so de cançons com Josep. Garatge, punk, rock, tot remogut però no sacsejat. I com que aquí anem per feina, si voleu més Aliment aneu abaix de tot del post i cliqueu l'etiqueta que porta el seu nom, trobareu videocròniques, la ressenya d'aquesta demo, ressenyes de concerts seus i d'altre informació.
aliment.bandcamp.com


L'Hautacam, S.T.:
De l'electrònica al rock passant pel Kraut, aquest quartet afincat a Barcelona fins i tot fan pensar en que d'un moment a un altre poden fer esclatar la seva música i deixar apareixes Dan Deacon, de cop, però, el sorollisme droner s'apodera o deixa que es torni mínimal fins a calar l'os. També, però tenen un no sé què en la manera general de fer que recorda als '90, i una veu melòdica a més no poder, tant que de vegades sembla fins i tot no encaixar amb els seus aports tropicals destacant-se del què demana la cançó,però poc a poc et va enredant amb els tirabuixons més post rockeros i es va endinsant com un més a l'espiral.
La banda proposa un eclecticisme que coma mínim en disc sona a les mil meravelles.
lhautacam.bandcamp.com


Fasenuova, A la quinta hoguera:
Estranya música a mig camí entre l'experimentació, el Kraut, la música industrial tot molt minimalista, molt bàsic i cantat en castellà, recordant fins i tot el punt mig entre Antelope i els primers Supersistem. El grup asturià tant sols fa dos mesos que ha tret A la quinta hoguera (discos humenates 2011). Aquells qui busquin música diferent, que li donin una oportunitat.
discoshumeantes.bandcamp.com/album/fasenuova-a-la-quinta-hoguera


A mode de bonus track us poso 3 grups més que no permeten descàrregues. No volia, no hauria de posar aquest grups, no anava d'això al fer aquest 'especial', però és com allò d'et poso l'últim youtube d'un grup que em va molar molt... I abans de que s'acabi ja penses, bé, un últim, és que aquest també val molt la pena. Les ànsies de compartir i tornar a escoltar el tema aquell.


Ocellot, S.T.:
Ràpidament podríem dir els Animal Collective catalans, una olla psicodèlica que va des de Les Aus a Desmond. Passatges bonics i enigmàtics que narren aventures i desventures d'un heroi quotidià en català.
ocellot.bandcamp.com


Hitabaldäas, Hitabaldäas:
Quan el post rock està de capa caiguda i amb la etiqueta tota la música instrumental, neix Hitbaladäas que els pesa si es quedes amb la etiqueta instrumental i jazz. Sí és instrumental, i ambiental, i jazz (nu-jazz) i electrònica i fins i tot post rock, però poden anar dels passatges més comuns de Tristeza a las més amables de June Of 44 però tampoc es queden aquí. De cop i volta, entre loops de trompeta pot aparèixer una veu femenina treta dels vuitanta amb una reberb d'antro amb molta llum vermella entre fum. Tot és llum a la seva música, una llum tènue entre brisa, com un despertar del primer cel·luloide en color.
hitabaldaas.bandcamp.com


Santa Rita, Santa Rita EP:
Quartet de fèmines amb ganes de liar-la. Rock, punk, garatge, Riot Grrrs d'ara i d'aquí, nova manera de veure's, suposo. O potser passen de tot això. Musicalment tenen la força de 4 Kims Gordons però sense floritures, bàsiques a cridar i fer soroll. Música directe als muscles que es tensen i t'obliguen a fer algo, no sé, alguna cosa.
santarita.bandcamp.com


I per si teniu ganes de descobrir més: http://bandcamp.com/tag/barcelona

2 comentaris:

òscar ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
òscar ha dit...

Vos deixeu el més important, els Mox Nox. Fan un Indie Rock impressionant.

http://moxnox.bandcamp.com/album/down-7, s'han de tenir en compte.