1 de jul. 2011

GOOGLE VOL SER FACEBOOK... UNA ALTRA VEGADAFa tres dies ja es sentien comentaris. Fa dos, els mitjans més grans van fer el gran anunci. Però ahir ja era tot imparable: Google ho provarà una vegada més amb les xarxes socials però aquesta vegada de manera més seriosa, o això pretén. Google+ és el nom clau del producte que vol competir directament amb Facebook. Ho aconseguiran? Nosaltres et fem cinc cèntims després de l'hipersalt.

Mesos més tard del fracàs que va suposar el projecte d'entrar en les xarxes socials amb Google Wave i del que ja vam parlar, la companyia de Wave Mountain va decidir que havien de reformular el seu enfoc i millorar, i molt, la seva proposta.

Si considerem Buzz com un altre intent, Google vol que a la tercera sigui la vençuda. I per aconseguir-ho s'han esforçat molt en produir un sistema social que té molt bona pinta. Primer de tot, havien de canviar l'interfície i fer-la més intuïtiva i propera, no sofisticada i tècnicament tan elaborada com pretenia ser Wave. Segon, i més important, no volien copiar exactament el que fa Facebook, ja que competir amb les mateixes armes no tenia molt sentit. Havien d'innovar i això és el que intentaran amb Google+. Ha estat programat en el potent metallenguatge HTML5 i, això sí, incorpora millores que Facebook encara no ha fet, com per exemple, el poder editar les publicacions sense haver-les d'esborrar.


Les noves icones, molt a l'estil Google


Com no podia ser d'una altra manera, les diferents aportacions no són cap invent de Google, però han inclòs allò que pot fer que una xarxa sigui encara més social, com per exemple diferents xats, tant per videoconferència a mode de festa, com els xats de grup al més pur estil Whatsapp. També ajuda molt el fet d'incloure els Circles, ja que ajuda no només a agrupar els teus contactes de manera més intuïtiva i divertida, sinó també reformula el concepte social dels grups de contactes que pretenia Facebook i que mai va aconseguir que tingués èxit. I recordem que tot això encara està en fase beta, és a dir, en proves i amb constants millores.

I no sabem si el moment triat és estratègia comercial o què però a la seu general de Facebook ja han anunciat novetats molt importants que anunciaran la setmana que ve, de les quals no se sap res i ni tan sols hi ha rumors. Potser en un intent de desviar l'atenció o potser perquè realment tenen una notícia bomba que donar.


Circles, o allò que esperem et permeti lligar més


El hype està servit, i per demostrar-ho, només cal dir que ahir Google va decidir tancar temporalment el seu servei d'invitacions perquè sembla ser que els usuaris es donaven d'alta de manera molt més que exponencial i la companyia del cercador va decidir evitar riscos i va prendre aquesta decisió. Seguirem parlant d'aquest fenomen i de com evoluciona i de si realment és o no el que sembla prometre.