12 de jul. 2011

BCORE INAUGURA BOTIGA AMB UN ACÚSTIC DE JOAN COLOMO


A ple 2011 quan el debat entre el Internet i la mal-anomenada industria musical està en plena efervescència va i la discogràfica BCore obre una botiga en ple cor del barri de Gràcia. Tot i fer unes setmanes que està oberta serà aquest dijous quan la inauguraran oficialment, per a tal prestigiós acte en Joan Colomo farà d'amfitrió i animarà la vetllada tal i com ens explica en Jordi, fundador del segell ara fa més de vint anys.

Amb aquest pretext hem volgut preguntat a en Jordi Llansamà els motius d'obrir una botiga avui en dia així com per l'espectacle de dijous què farà en Colomo i sobretot per si hi haurà pica pica o no.

Un que és sacrificat i com que no té carrera periodística alguna és capaç de fer les coses bé, el primer que ha de fer és passar-se per la botiga encara sense inaugurar i explicar el que hi ha.
Per començar diré que és pràcticament impossible no sortir amb un nou disc de dins. El catàleg que ofereixen és temptador a més no poder. Una selecció de hardcore i punk old school que fa enveja, tots els discs del segell editats, Molt post, tant del de DC com el proper a Washington, com el post-rock (per exemple) dels japonesos Mono. El més sorprenent pels reticents a la etiqueta post o a la música més dura dels vuitanta i noranta, també hi ha (per sorpresa per alguns) música mot més moderna. Tenen una cuidada selecció de discs on hi podem trobar bandes contemporànies com ara Animal Collective o Chain And the Gang i fins i tot folk, per dir que la última incorporació ha sigut la desfeta de nou àlbum de Battles. Vaja jo vaig quedar sorprès.
Ah, estic parlant de bon genere, eh, del de vinil de tota la vida. Tot i que és clar que tenen un fotimer de cds.
D'acord, val, no vaig entrar per transmetre res de primera mà, vaig entrar a consumir, a fer gastu, a palpar els discs i veure el relleu de les portades, la brillantor i els mates dels colors que donen la imatge a apreciats discs, a àlbums de culte sense estrenar com la reedició del primer de Lisabö en vinil o varis discs de Fugazi. I pels que patiu per la meva activitat financera, dir que vaig aconseguir sortir amb només dos discs. Tot un èxit, ho sé.


els que tingueu bon ull hi podreu veure discs com Radiohead, Nirvana o Fuck Buttons

Mini entrevista a Jordi Llansamà, guardià de BCore:

- Quina és la motivació de fer una botiga física amb discs en format físic avui en dia?

És una idea que tenia al cap des de fa molt temps. El fet de traslladar l'oficina a Gràcia (un barri on es mou molta gent jove) i ser un local a peu de carrer ens ha permès el luxe de poder fer una petita botiga a l'entrada.

Nosaltres som amants del format físic. Ha sigut així des de el primer dia i crec que, encara que les vendes no siguin considerables, sempre existirà un public fidel al objecte. L'ésser humà és possessiu per convicció.- Què tal les vendes/gent que ha vingut fins la botiga aquestes primeres setmanes? Us ha sorprès la resposta del públic?

Acabem just d'obrir i la gent encara no la coneix. Però cada dia dues o tres persones s'hi acosten a fer un ull.

Tenim la gran sort de que no depenem per res de la botiga. És el nostre quartell general, la nostre oficina. Lo que també té, com algunes petites bodegues, un espai per fer un tast.-Què podem esperar d'un concert de'n Colomo tant íntim i a una botiga??

No serà un concert 100%. Serà mes un convidat especial que ens ajudarà animar la vetllada. Ell ja te aquesta vesant musico-còmica. Ens farà unes cançonetes.


- Farà com quan va tocar a les FNACS o a Caja Madrid? Se'n riurà del lloc? (a caja madrid per exemple, va donar les gràcies a tots els bancs i caixes menys Caja Madrid, i a cada FNAC on va tocar, els va dedicar cançons com l'infern i demés). Us dedicarà la cançó La Industria?

Crec que en Joan se'n riu de tothom inclús d'ell mateix. Te un gran sentit de l'humor i ho fa d'una manera molt subtil. Poc sagnant.


- Ara que a BCore teniu la Rodés i demés (gent que toca fluix, suau o que és de fàcil adaptació), penseu en fer més concerts a la botiga tipus el de'n Colomo?

Doncs ens agradaria que la botiga també tingués altres activitats. Fer-ne un punt de trobada de diferents artistes del nostre entorn. Des de la presentació d'un llibre. A una Exposició de cartellets o petites presentacions d'un disc en concret. Lo que no podem fer son concerts, això està clar. Confio que els veïns gaudeixin d'aquestes activitats i no siguin molt molestes per ells.


- Si considereu l'esdeveniment com a inauguració oficial de la botiga, hem d'esperar una copeta de cava i una mica de piscolabis? Ens portem la xibeca de casa? Hi haurà una barra de l'Heliogàbal?

Barra no tindrem. Però una copeta de cava o vi i alguna cosa de pica caurà. Un pica pica amenitzat pel nostre Crooner Joan Colomo.


La botiga es troba al carrer C/ Montmany, 25 de Gràcia, i la hora de l'inauguració de dijous és les 19:30.