17 de juny 2011

ANONYMOUS I LA POLICIAFa tot just una setmana de l'esperpèntica roda de premsa a càrrec de la policia nacional estatal, i encara no ens hem recuperat del shock de tot el que es va arribar a dir i de tot el que va significar: Havien detingut a la cúpula de l'organització d'Anonymous! Si vols saber una mica més sobre què es va dir, què és realment Anonymous, i què va passar amb la policia, nosaltres t'ho oferim després de fer l'hipersalt.

Són diversos els motius pels quals es diu que va tenir lloc una gran i multitudinària roda de premsa amb tots els mitjans, televisada i retransmesa per ràdio en directe a través dels mitjans de l'estat. Però ja sigui per distreure l'atenció sobre els "indignats", per demostrar qui té la paella pel mànec o perquè realment es creien les seves paraules, l'acte va ser digne d'una pel·lícula de Berlanga.


No, no són de Boja Acadèmia de Policia


Primer de tot, destacar el missatge real que van voler donar: Havien capturat a membres de la cúpula d'Anonymous. Però és això cert? Doncs per començar, per l'organització jeràrquica que té aquesta comunitat, no hi ha cap cúpula que la dirigeixi. Fonamentat sobre tot el que proporciona Internet (anonimat, difusió i notorietat, entre d'altres aspectes), Anonymous és realment una comunitat que actua com un exèrcit d'un sol home sorgida de la xarxa fa uns 8 anys aproximadament (tot i que són dades poc clares) i que es dediquen a l'activisme a través de la pròpia xarxa però sota cap ideologia clara.

Fortament lligada al fòrum 4chan, el seu hacktivisme, com l'han denominat moltes vegades, es basa moltes vegades amb atacs a webs mitjançant el DDoS o amb un software anomenat LOIC que permet que tothom que vulgui s'uneixi a la causa i que permet aturar el seu servei a mode de protesta. Objectius com la SGAE, la Junta Electoral o, fins i tot, diferents webs de ministeris espanyols han patit les accions de l'organització.


Un dels logotips oficials de l'organització


El més graciós de tot, és que als presumptes caps d'Anonymous se'ls acusava d'associació il·lícita i d'accions contra pàgines web, quan es deia que estaven a l'alçada de les organitzacions terroristes. És a dir, que en menys de 48 hores tornaven a estar al carrer, tot i el desplegament de mitjans i de les acusacions. Viure i veure per creure.

1 comentari:

Anònima ha dit...

Diuen que una imatge val més que mil paraules...
http://www.runtimecomics.com/2011/06/anonymous-cupula-detenida/