23 de maig 2011

LA SETMANA DEL PRIMAVERA A BARCELONA


Ja ho tenim aquí, després de tot un any esperant-ho arriba la setmana del Primavera Sound. I que vol dir això? Doncs concerts, concerts i més concerts, un darrera l'altre i amb poc temps per digerir. Ja és un clàssic dins del festival barceloní això d'anar ampliant espais fora del recinte fòrum per apropar el Primavera Sound a altres públics i oferir una programació més i menys alternativa amb la gratuïtat com a bandera. Així doncs podeu anar preparant les bambes i un bitllet indefinit de metro per anar voltant per la ciutat i assistir als molts concerts que podem gaudir des d'avui mateix. Primavera al parc, Primavera al carrer, Primavera A Viva Veu i Primavera als clubs us esperen. Anem a fer un cop d'ull a la programació:

Dilluns 23 de maig

Comenem la setmana amb una dosi de rap indie al Primavera A Viva Veu, que enguany presenta el showcase d'un segell que aporta algunes de les propostes més originals del hip-hop de la ciutat: Galleta Records. Els escollits per obrir el foc seran El Gremio que pujaran a l'invisible escenari del Fantastico del Passatge Escudellers, al cor del Raval cap a les 18'30. El següent en actuar serà El Niño, una hora més tard. Com tots els recitals que organitza la promotora A Viva Veu el concert és grauït.


El britànic Darren Hyman actuarà per partida doble

A la nit ja tindrem alguns dels plats forts de la setmana a l'Apolo amb el showcase del segell Acuarela (responsables entre d'altres del Tanned Tin de Castelló). Ni més ni menys que Darren Hayman, lider del desapareguts Hefner, actuarà a la sala del Paral·lel presentant el seu darrer disc Essex Arms (Acuarela,10) i inaugurant el Primavera als clubs. Acompanyaran a l'anglès els The Wave Pic... no, és broma, els Bitter Springs, Nacho Umbert & La Compañía i Mountains. Mentre, a la sala petita hi escoltarem bandes d'un dels segells més estimats de la ciutat, Bcore. Hi podrem veure als Bulllit, Capsula i Betunizer , tots ells amb disc relativament nou a presentar. Per entrar ens temem que haureu de tenir l'abonament del festival comprat.

Dimarts 24 de maig

Dimarts el cotarro comença a l'hora de dinar, que serà quan Darren Hayman actuí al Fantastico acompanyat d'una violinista en sessió vermut dins del cicle Primavera A Viva Veu. A la nit dos amics d'aquesta casa, els Beach Beach (18'30) i Els Surfing Sirles (19'30), als que hem vist en diverses ocasions presentant el seu LP (Bankrobber, 10) però que en aquesta ocasió, al tanto, actuen en format acústic. De nou, els dos concerts son gratis.Tornem l'Apolo quan comenci a marxar el sol i ho fem amb ganes de ballar, ja que hi trobarem a un habitual del Primavera Sound, Eli 'Paperboy' Reed. El nord-americà tocarà les seves cançons favorites en el showcase de Heart of Gold, que també porten a Garotas Suecas i el revival garatge dels seixanta amb Els Trons. Baixant les escales, és a dir, a La [2], Discorporate/ Hack presenta Dead Western, Capillary Action i Schnaak dels que, perquè no dir-ho, en tenim poques referències.


Kokoshca el dimecres al Fantastico

Dimecres 25 de maig

Acaba la programació del Primavera A Viva Veu d'enguany amb dos concerts més al Fantastico. Vinguts des de Nafarroa els Kokoshca, que presenten el seu celebrat disc La Fuerza (Birra y Perdiz, 10) i Las Ruinas que portaran el seu repertori punk de baixa fidelitat en format acústic. Començarà tot a les 18 de la tarda i només gastareu el que vulgueu beure mentre gaudiu del concert.

Dijous 26 de maig

Aquest dijous estem d'estrena. Comença ni més ni menys que el Primavera al carrer, més concretament al carrer Almirall Cervera cantonada Passeig Marítim de la Barceloneta. Aquella beguda energètica de la que no direm el nom per fer publicitat (Redbull) plantarà un camió que anirà rondant per Barcelona i que acamparà (#acampadaredbull) en algun punt de la ciutat amb un escenari mòbil. L'estrena serà pels Atleta, La Familia del Árbol i Evripidis And His Tragedies. Evidentment tot grauitament.


Els Ducktails estrenen el Primavera al parc

Divendres 27 de maig

D'una estrena a un clàssic i és que ja serà la tercera edició del Primavera als parcs, un esdeveniment que pretén ampliar el públic del festival i fer-lo més accessible. Enguany ens trobem amb que els concerts canvien d'ubicació, passem del clàssic parc de Joan Miró al Parc Central del Poblenou, molt més proper al recinte Fòrum. Els encarregats d'encetar aquesta nova edició del Primavera als parcs seran figures com els imprevisibles Ducktails, Sonny & The Sunsets, Dotore, Fresh & Onlys i Las Robertas. Aquests concerts seran gratuïts, a plena llum del dia i "en paral·lel a la programació principal del festival en dos escenaris instal·lats dins del parc", segons expliquen els programadors del Primavera Sound.

El camió/escenari mòbil aquesta vegada el trobarem a la Plaça de la Catedral, on podrem escoltar als barcelonins Fred i Son, l'Èric Fuentes i la xilena Javiera Mena, coneguda entre d'altres coses per haver fet un tema conjuntament amb Jens Lekman. Desconeixem les hores exactes, però al web del festival asseguren que serà en horari diürn, comprensible si ja estem en un dels dies grans del festival.

Dissabte 28 de maig

Hi haurà algun dia més boig a Barcelona que aquest dissabte 28 de maig, dia de Champions i de Primavera Sound? Ho desconeixem, però el que és segur és que els que no tinguin abonament pel festival ni entrada per Londres podran gaudir de bona música a escoltar abans de tancar-se a un bar. Per exemple la sorollosa dels nord-americans de Male Bonding, banda de Subpop que compartirà camió a la Plaça Universitat amb una banda de Collbató que acaba de treure un excel·lent disc, els Anímic amb el seu Hannah (Bcore, 11).També actuaran els Orbison Brothers.


Llegendes vives de l'indie pop, els Comet Gain

Pel que fa al Parc Central del Poblenou hi podrem escoltar una de les nostres bandes preferides d'aquest festival. Només apte per amants del pop de la vella escola arriba en David Charlie amb els seus Comet Gain i nou disc sota el braç. Els acompanyen una de les bandes revelació de l'any passat, Tennis, Dan Melchior und Das Menace, Espanto i l'espectacle del tarragoní Espaldamaceta amb Caballo.


Diumenge 29 de maig

Si heu arribat fins aquí vol dir que preteneu estar vius o com a mínim en condicions d'anar de concert el dia després del futbol i el bolo> dels Animal Collective. Perfecte, avui també tindreu coses abans d'enfilar cap al Poble Espanyol. El Primavera als parcs us porta al Parc Central del Poblenou als graciencs Inspira, Autolux i Cloud Nothings.