7 d’abr. 2011

UN DIUMENGE MOLT ESPECIAL: JOSÉ GONZALEZ AL PALAU DE LA MÚSICA
Encara estem fascinats amb l'espectacle que vam poder viure els afortunats que no ens vam quedar sense entrada (es va penjar el cartell de sold out) el passat diumenge al Palau de la Música, dintre del Festival del Mil·lenni i en un marc incomparable en un concert irrepetible i sublim. Va ser, sense cap tipus de dubte, un dels millors concerts de l'any.

També vam tenir la sort de veure'l en la seva darrera visita a Barcelona (com a José González, perquè amb la seva banda Junip va tocar al Primavera Sound 2010 i va cancel·lar el concert del passat febrer) a la sala Luz de Gas fa ja un parell d'anys i presentant el que fins a dia d'avui és el seu últim treball In our nature. Sabíem doncs que segurament trobaríem un concert totalment a l'alçada de l'alt preu de l'entrada. Perquè també estàvem pagant el lloc: un espectacular Palau de la Música.

Tot i així, el que molts no sabíem era que el cantant suec vindria tan i tan bé acompanyat, ni més ni menys que per una orquestra! Una vintena de joves, la gran majoria d'origen suec i alemany, que en González va presentar com la Göteborg String Theory Orchestra i que van fer acte de presència tot just el músic va acabar el seu primer tema de la nit, 'Hints' i començant 'In our nature'.


La qualitat de só va ser altíssima


Rodejat de la gran atmosfera i magnitud musical que només es podia crear mitjançant una orquestra, en Gonzalez va interpretar un seguit de temes entre els quals es va versionar a si mateix (de fet al seu grup Junip del que ell mateix n'és el líder) i, fins i tot, a Kylie Minogue! I com no podia ser menys, els millors moments de la nit van venir acompanyats de la seva particular versió de 'Teardrop' de Massive Attack, 'Crosses' i, finalment i ja en el primer bis, 'Heartbeats'. El segón bis va arribar quan ningú l'esperava. Aquesta vegada va sortir sense l'orquestra i només acompanyat el seu director als teclats per interpretar 'Deadweight on velveteen' que va ser el colofó d'una nit inolvidable.

Molts pensen que l'orquestra va treure protagonisme musical a José Gonzalez, i segurament tindran molta raó. Però també podria ser el cas de que el músic suec amb descendència argentina volgués experimentar i compartir la seva experiència en l'escenari amb músics que, segurament, mereixen també molt reconeixement. I és una manera d'oferir al públic i a tots els seguidors de l'artista un espectacle totalment diferent i molt diferenciat del que havíem pogut viure fins ara. Va ser una nit molt especial.


Una mostra de com sona José Gonzalez amb l'orquestra