4 d’abr. 2011

PANTALLA MIRALL #22 | ELS NOMS DE CRIST


Si en fa de temps. Al novembre de l'any passat començava l'emissió del primer capítol de la sèrie d'Albert Serra, "Els Noms de Crist", realitzada expressament per a l'ocasió. I és que era el mes de la televisió i el museu MACBA va programar Esteu a punt per a la televisió?, un seguit d'obres i esdeveniments que relacionaven la televisió i l'art.

L'Albert Serra, com artista que és, es va sortir per la tangent creant aquesta inclassificable sèrie que es va anar penjant periòdicament al vimeo del museu. Ja es va penjar tota sencera i, per tant, li havia de tocar ser incrustada aquí:

A l'Albert Serra només se'l pot explicar referint-se a ell mateix. Una rara avis com la Ramona de l'Estany de Banyoles. El director d'El cant dels ocells (2008) o Honor de Cavalleria (2006), s'atreveix, juntament amb el MACBA, a parir aquest preciós engendre.L'entrevista és del més important, ja que ell és més de procés que de resultats. De la brutalitat dels seus rodatges se'n desprèn allò conceptual, la idea de punt de trobada dels discontinus. La improvisació dels actors, l'oblit quasi despreciant a la càmera, la incisió d'un macguffin que a vegades és la vida mateixa i, sobretot, la obertura en deixar fluir, a la possibilitat, és el que sumant-se i multiplicant-se entre sí dona aquest caire als treballs de l'Albert i el que ens proporciona a nosaltres aquest moments (capítols) gloriosos.

Com a la vida, s'ha de ser pacient i deixar-se exposar si no, res et toca.
2 comentaris:

Anònim ha dit...

Només per comentar que ja es troben disponibles els últims episodis d'aquesta sèrie al canal vimeo del MACBA

Anònim ha dit...

Us passo l'enllaç:
http://vimeo.com/channels/elsnomsdecrist