22 d’abr. 2011

LLIBRES DIGITALS: MODA O FUTUR?
Tot just quan falta només un dia per la diada de Sant Jordi, volem parlar de l'èxit que estan tenint els llibres en format digital i la seva distribució, dels lectors d'aquests nous formats i del seu futur. Així que si vols veure breument el que en pensem, només has d'anar a l'hipersalt.

El darrer 23 d'abril ja vam parlar sobre els lector de llibres electrònics, vulgarment coneguts com e-books, i de que seria el seu primer dia del llibre. Doncs bé, un any després ja podem començar a parlar de la seva evolució i, per què no, del seu futur, que sembla ser que encara és motiu de debat. I això que el seu èxit és indiscutible.

Una dada que dóna l'Associació d'Editor Americans (AAP) del mes de febrer d'enguany, diu que els llibres en format digital han venut més que els llibres en format tradicional (perquè encara no podem dir "antic"). I amb això es reobre els debats de sempre: Moda o futur? Tradició o tecnologia?


Amazon i Apple també aposten fortament per aquest format


Hem de tenir en compte que la dada pot ser deguda a que és molt propera al nadal, i és quan tothom ha rebut el seu regal en format de lector de llibres digitals i vol provar-ho comprant un o uns quants llibres. Però la realitat és que tant el dispositiu com el propi llibre s'està convertint en una tendència que sembla que està aguantant tots els debats i que segueix amb pas ferm.

Són ja moltes editorials a tot arreu del món les que donen suport a aquest tipus de format, i moltes també les que publiquen llibres descatalogats de manera gratuïta. També, l'estalvi que ens suposa no haver de comprar el llibre en paper amb totes les despeses d'edició i distribució que això suposa, converteixen l'opció digital en més que atractiva.


La nova tradició?


Tot i que les dades són dels Estats Units, un gran consumidor tecnològic, i que encara queda molt de temps per poder confirmar si realment aquest format és el futur i no una moda, la veritat és que aquest Sant Jordi potser hi ha menys gent comprant llibres al carrer que abans, però és aquest el tipus de tradició el que mai s'ha de perdre.