29 d’abr. 2011

LES DADES PERDUDES DE LA PLAYSTATIONSony, el gegant dels videojocs i de la tecnologia de la mà de la seva estrella, la Playstation 3, ha estat notícia durant més d'una setmana. Tot perquè ha tingut un més que gravíssim problema de seguretat enel qual s'han vist exposades i robades les dades dels seus usuaris online. L'accés a dades personals, contrasenyes i, fins i tot, targetes de crèdit, és el motiu de tot aquest aldarull. I si vols saber una mica més sobre aquest incident, et convidem a llegir-ho després de l'hipersalt.

No acostumem a parlar molt del món del videojoc, tot i que és considerat el novè art. Però aquesta vegada la notícia ha anat més enllà del propi fenomen. Perquè quan es parla de seguretat a internet, deixa de ser una notícia més i es converteix en una preocupació global. Aquesta vegada ha estat el PSN (PlayStation Network), el sistema online que Sony fa servir pels seus usuaris de Playstation 3.


Tranquil, no et van matar al joc


Fa aproximadament una setmana, la companyia japonesa Sony va anunciar que havia detectat una "intrusió" al seu sistema, però va trigar uns dies més en anunciar exactament el que havia passat. Tot això al·legant que s'estaven fent investigacions i que no es podien donar més dades per no interferir. Com no podia ser d'una altra manera, l'indignació dels usuaris és molt gran, fins al punt que ja han començat les accions legals de manera individual.

A dia d'avui es tenen més dades del que ha passat: Un presumpte pirata ha pogut accedir a totes les dades dels més de 77 milions d'usuaris del sistema en xarxa de la Playstation i ha pogut apropiar-se de dades que van des de la pròpia informació personal de cada usuari (nom, cognoms, adreça completa, país, adreça electrònica, etc), fins a les dades més internes de cada usuari com l'historial de compres al sistema de Sony i targeta de crèdit o contrasenyes de seguretat (i les preguntes per poder recuperar-les) d'aquestes dades. Desastrós.


Això de les targetes de crèdit no és cap broma


Ara, el rumor que circula per la xarxa és la possibilitat de que els presumptes autors dels fets estiguin venent per internet tota aquesta informació, i aquests asseguren que tenen 2.2 milions de targetes de crèdit. Sony afirma que aquesta informació està encriptada en els seus servidors, però no nega que en puguin arribar a fer ús. Com acabarà tot això?