8 d’abr. 2011

LEO MESSI I EL MÀRKETING AL FACEBOOK
És increïble els diferents usos que se'ls hi arriba a donar avui en dia a les xarxes socials. Però un dels que més està creixent és el del màrqueting viral, no només per la rapidesa amb la que s'escampen les notícies sinó també per tota la repercussió mediàtica que pot arribar a tenir. És per això que Leo Messi, l'estrella del Barça, s'ha fet una pàgina al Facebook amb la que ha batut rècords, tot i que ara això es posa en dubte. Si vols saber més d'aquest tema, nosaltres t'ho expliquem després de l'hipersalt.

L'empresa de galetes Oreo es va proposar fa uns mesos, una campanya mitjançant la qual volien aconseguir el rècord Guiness de més "M'agrada" (I like) a la seva pàgina de Facebook en 24 hores. Tota aquesta treballada campanya de màrketing va quedar en una anècdota quan el cantant de rap Lil Wayne va destrossar la xifra que va fer l'empresa de galetes. Però, òbviament, la feina ja estava feta. Amb o sense premi del prestigi del Guiness, tothom a la xarxa va parlar d'aquest fet, i la marca va sonar a tot arreu.


El feliç equip de màrketing de l'empresa de galetes


Però si hi ha algú capaç de superar aquests fites només pot ser una superestrella dels esports, com és el que actualment pot ser el millor jugador del món: Lionel Messi. El davanter del Barça ha aconseguit gairebé 7 milions de fans només en 1 dia des de la creació de la seva pàgina de Facebook. Si ho comparem amb els més de 100 mil que va aconseguir Oreo o amb el mig milió amb el que el Lil Wayne va batre a aquesta companyia, les xifres s'han ridiculitzat.

Però aquestes estadístiques també tenen detractors: Algunes fonts asseguren que ja existien pàgines no oficials amb milions de fans i el que han fet, amb la marca Adidas pel darrera, és fusionar-les amb la nova pàgina oficial per aconseguir tots els fans i que tots els mitjans parlessin com s'ha fet durant aquests dos últims dies.


En Charlie Sheen en la seva salsa


Sigui com sigui, objectiu aconseguit: Que es parli. Com ho va aconseguir Charlie Sheen, que va rebre 1 milió de seguidors en crear-se el seu compte a Twitter, o els que competeixen a les xarxes socials, com la nostra diva Lady Gaga i en Justin Bieber, que tenen més de 30 milions de seguidors a la xarxa de microblogging. Tot un repte per en Messi.