6 d’abr. 2011

L'ENIGMÀTICA HANNAH


Hannah
Anímic
Any: 2011
Discogràfica: Les petites coses / Error! lo-fi / BCore


Un bon amic em va dir que Anímic se’ls ha d’escoltar assegut i amb els ulls tancats. Assegut perquè la seva música propera al folk intimista convida al repòs. Amb els ulls tancats perquè el particular imaginari que han construït evoca a paisatges frondosos. He de confessar que això m’ho va dir fa un cert temps, tampoc tan, però encara no havia escoltat Hannah (2011) el darrer treball i el tercer en el seva discografia aquesta vegada publicat per l'aliança entre Les petites coses, Error! lo-fi i Bcore.

En certa mesura, la idea encara val, tot i que en temes com Boirina, més accelerada, un pot tenir la temptació d’aixecar-se. A més a més, si em tancat els ulls, és possible que tinguem la necessitat d’obrir-los ja que l’atmosfera que envolta Blue Eyed Tree ens podria transportar a estats catatònics. Aquí s’hi pot afegir el quartet de corda que els acompanya a “Hannah”, elevant-los a uns terrenys que encara no havien explorat. A l'altre banda ens trobem amb Howling zombies, La pols i el punyal o Wine drops que segueixen la línia defensada en anteriors treballs (Hau Hiu 2007 i Himalaya 2009) però l’acuradíssima producció fa que en cap moment tinguem la sensació d’haver-nos mogut de lloc. La última llicència se la permeten amb Taüt, una divertida història que convida a veure esquelets ballant en un cementiri al caure la nit.

M’atreveixo a dir que estem davant el millor disc d’Anímic publicat fins a dia d’avui. Els canvis, més que evidents a la primera escolta, són els que podíem esperar dels de Collbató. Segueixen tractant amb delicadesa els detalls, administren els arranjaments amb criteri i s'atreveixen amb temàtiques poc freqüents en els grups d'aquí . Un pas ferm.