5 d’abr. 2011

L'AUDIOVISUAL DEL ZEMOS98


Amb l'apartat musical cobert, és el torn de tota aquella imatge que es projecta. A vegades se'n diuen pel·lícules, a vegades videoart, a vegades cosa. Sota el preàmbul de compartir i remesclar, aquest any podem trobar els treballs d'Agnès Varda, Vincent Moon, la sel·lecció d'Hamaca i el Código Fuente Audiovisual de Jonathan Mcintosh i Marta Peirano durant els 4 dies que durarà el Zemos98 de Sevilla.


Comencem amb Vincent Moon. El creador de la imatge tants cops plagiada dels vídeos de la Blogotheque, el realitzador de la gran pel·lícula de Mogwai ja comentada, i un dels partíceps de la peli de l'ATP, estrena a Espanya d'An Island, una pel·lícula un tant atòpica sobre el grup danès Efterklang. El joc era aquest: anar a una illa danesa, que la peli durés el mateix que un disc de la banda i que hi participés gent del poble.

Al cap de quatre dies havien versionat Magic Chairs” (4AD, Rumraket 2010) amb més de 200 músics, avis i nens inclosos. La pel·lícula, que és Creative Commons, es pot veure a la seva propia web.Televisió Espanyola va produir un documental sota llicència Creative Commons, sí, cert, es diu ¡Copiad, malditos! derechos de autor en la era digital i justament va d'això. De fet, hauria estat ridícul (que no extrany) que fos copyright. Stéphane M. Grueso és director, productor, càmera i muntador del film, que intenta explicar-nos tot això de la propietat intel·lectual, els drets, les obligacions, pirateria i altres insults.A mitges entre el reportatge i el viatge personal, el documental d'Agnès Varda, Los Espigadores y la espigadora explica la història de persones que viuen amb el que la societat rebutja, el que desaprofita. La pel·lícula és d'una de les artistes més destacades de la Nouvelle Vague.

El dissabte 9 podrem disfrutar del Código Fuente Audiovisual de Jonathan McIntosh. Un hacker de la cultura popular, un artista de la remescla audiovisual i un promotor del fair use (excepció legal que permet als EEUU usar materials sota circumstàncies no lucratives).Els de l'Hamaca també ens parlaran, però a través de la projecció. La seva sessió consistirà en una sel·lecció de 8 peces que mostren la seva crítica al capitalisme, al consum i el màrketing.

José Luis Tirado torna al ZEMOS98 per presentar [ paisaje del retroprogreso ], "una ópera documental electroacústica en la que el decorado, imágenes de la Bahía de Algeciras, se convierte en el protagonista. Una crítica a las políticas neoliberales que originan una sociedad desregulada y sumergida en la espiral sin límites de la producción, el consumo y la acumulación", diuen.

1 comentari:

Algeciras al minuto ha dit...

Es muy interesante la información publicada.