2 d’abr. 2011

CANÇONS FETES ARTMishima, Standstill, Manos de Topo, Mürfila, Els Amics de les Arts o The Pinker Tones han canviat la música per l'art. O almenys ho han fet temporalment. I és que la Fundació Miró ha cedit deu espais a reconegudes bandes perquè traslladin el seu univers musical al món material i elaborin una proposta d'art conceptual. El resultat d'aquest invent és "Genius Loci", un recorregut en format acústic i visual per la creació musical de la ciutat durant els últims anys.

Aquesta exposició tan insòlita crea una experiència híbrida a mig camí entre la típica audioguia, amb les explicacions sobre les obres dels museus, i el reproductor de MP3. Així, podreu passejar per les cançons gravades al reproductor, que, en aquest cas, canvien les dues pistes per les quatre dimensions.

Els resultats d'aquest experiment són tan diversos com els grups que hi participen. Amb Manos de Topo, por exemple, ens submergim en les relacions de parella a partir de la recreació dels diferents espais d'una casa. Un cop dins ens convertim en partícips d'aquella relació i podem observar el pas de l'amor a l'odi amb les ambientacions i els fragments musicals.

Els sempre singulars Hidrogenesse han optat per compondre una cançó per a l'ocasió, a partir d'extractes de la novel·la Terenci del Nil, i s'han inspirat en instal·lacions pròpies dels museus arqueològics. Standstill, en canvi, han recreat la gàbia d'un zoo per reconstruir l'estudi i lloc de treball habitual de la banda. A la vista de tothom i darrere dels vidres, els membres del grup mostren en viu i en directe com és el seu dia a dia.


També podreu veure i escoltar a Mürfila, que divideix l'espai segons el caràcter de les protagonistes de la sèrie I love Ü, o traslladar-vos al bar preferit dels Mishima (i nostre), l'Heliogàbal, al ritme de Qui n'ha begut.

Els The Pinker Tones aposten per un projecte més participatiu i conviden al públic a fer barreges musicals a partir de diverses pistes i els Za!, com no, no perden l'oportunitat d'experimentar. Els Amics de les Arts, per la seva part, i amb la cançó Jean-Luc com a banda sonora, fan explícit el seu moment d'impàs, penjant les disfresses que treuen en les seves actuacions.

D'aquesta manera, la música s'instal·la fins el 5 de juny a la Fundació Miró per proporcionar diverses experiències acústiques basades en la particular idiosincràsia de la creació musical barcelonina.