9 d’abr. 2011

'BUTTERFLIES DREAMS'

Els petits fragments d'històries que explica Xavi Muñoz a la N2 Galeria ens traslladen al món físic, psíquic i simbòlic dels somnis. L'artista català ens mostra les seves fantasies quotidianes, sempre amb un sentit de l'humor molt particular, i ens condueix pels seus anhels, traumes i malsons més íntims, però que en aquesta col·lecció s'acaben convertint en universals. Papallones, llits, gàbies, arbres o coixins potagonitzen aquesta mostra, que, com no podia ser d'altra manera, porta per títol "Butterflies dreams".

Els dibuixos i pintures en paper, purpurina, resina, vinil, carbur de silici o pols de vidre i marbre, estan acompanyats de diverses peces escultòriques i instal·latives, que naveguen entre la narració evocativa i la figuració iconogràfica.

Tots somniem, però Xavi Muñoz (Barcelona, 1975) és capaç de capturar a les seves obres petites imatges d'aquests somnis, que a vegades són realitats i altres vegades només són desitjos. Es tracta de creacions vives, on cada imatge és la porta d'entrada a uns records, malsons, traumes, pors, desitjos, que també formen part, de manera irremediable, de la nostra col·lecció d'intimitats.

Ja fa anys que l'artista no fa una mostra individual a la seva ciutat, però fins al 6 de maig, la N2 Galeria recull el gruix de la seva producció que, al principi sota el pseudònim de Ninaboy, va començar el 2006. Subtilesa, serenitat, solemnitat, festa, amb un contrapunt macabre i bucòlic. Aquesta és la fórmula de "Butterflies dreams".