1 d’abr. 2011

APRIL FOOL'S DAYNo, no estem parlant de cap promoció o campanya publicitària ni de cap grup de música nou. Aquesta vegada parlem d'una data assenyalada, però no festiva, als països de parla anglesa com els Estats Units, el Regne Unit o Austràlia. Aquest esdeveniment es celebra avui mateix, 1 d'abril. I Google ha volgut formar part de manera activa, així que si vols saber de què es tracta, nosaltres t'ho explicarem després de l'hipersalt.

A l'estat espanyol tenen el 28 de desembre com un dia per fer bromes, ja que és el dia dels Sants Innocents. Molts mitjans es sumen a aquesta celebració i fan la seva aportació en forma de falsa notícia que després desmenteixen. Però aquesta data és únicament per l'estat espanyol. Els americans i els anglesos, entre d'altres, tenen una altra data, i aquest dia assenyalat és avui: 1 d'abril.


La nostra aportació al darrer 28 de desembre


Tot i que l'April Fool's Day no té un origen del tot clar, una de les primeres referències que es troben és del segle XIV als Canterbury Tales, així que és una tradició de moltíssims anys i que, gràcies a internet, cada vegada es potencia molt més. També es fa servir per fer promocions "boges" a algunes pàgines de venda per internet.

I com no podia ser d'una altra manera, marques importants a internet també s'han volgut afegir a la seva cita amb les bromes. En aquest cas parlem de Google, que ha anunciat que estan fent proves amb el seu nou sistema per gestionar el correu: Google Motion. Aquest nou sistema permet gestionar totes les opcions del teu compte de correu electrònic de Google amb accions gestuals amb tot el cos i mitjançant una webcam que captura aquests moviments.


S'ha acabat anar al gimnàs, ara a escriure mails


La falsa notícia ha tingut un gran ressò a gairebé tota la xarxa, fins al punt en que s'ha convertit en trending topic a Twitter. Perquè la gent de Google s'ho ha currat bastant, amb un vídeo molt divertit i explicatiu i amb una pàgina des d'on te'l pots "descarregar"... Feliç April Fool's Day!