31 de març 2011

LA MÚSICA DEL ZEMOS98


Seguim amb el repàs del que donarà de sí el ZEMOS98, en aquest cas virem cap a la música que s'hi podrà veure i escoltar. A partir de la segona jornada, hi actuaran artistes com Espaldamaceta, Hexstatic, Fluzo o Miguel Noguera amb en Dani Granados de Tarántula. Un repertori eclèctic per a una programació que es preocupa més del com que no del què, amb la qualitat per endavant.


Abans de res, ens agenollem davant d'en Miguel Noguera, i ho fem recordant l'entrevista que li varem fer.Ja podem seguir.

Aquesta fenomenal criatura anomenada Miguel Noguera estarà juntament amb una altra meravella d'ésser, parlem d'en Daniel Granados, qui a part de ser membre de Tarántula també hem pogut veure'l a La Orquesta del Caballo Ganador. Faran un Ultrashow y Canciones acompanyat de projecció de dibuixos i fotografies, ja típic en els seus saraus. Si també et preguntes què carai en pot sortir i no pots anar a Sevilla, no et preocupis que aquí, al Gent Normal posarem en directe, en streaming, la seva actuació.

El cas de Las Buenas Noches és curiós, és dels que es fan estimar. L'altre dia al post del Lemon Day (on per cert, l'any passat hi va tocar un grup sevillà, els Pony Bravo) el grup en qüestió se'ns presentava, un tal Dani ens deixava als comentaris l'enllaç del seu Bandcamp. Un servidor, encuriosit com una mala cosa va picar i se'l va baixar. Dir-vos que s'autoediten i que sonorament em recorden i molt al primer disc de Pony Bravo. Jo de ser per allà no ho dubtava.

De Fuzo no puc parlar-ne gaire, només diré que la descripció que en donen a la nota de premsa oficial és de posar-s'hi bé i anar al concert amb ganes de sobra: regreso al rap del futuro con contrabajos al lado de casiotones modificados, vientos fraseando con sintetizadores monofónicos, conmodores que hablan y gameboys mutantes codeándose con hammonds y vibráfonos, en gallego y con un cancionero traducido al español disponible para los asistentes.

Seguim canviant d'estil. Poc a dir que no sapigueu a aquestes alçades d'Espaldamaceta. N'hem parlat tant, que ja debem cansar i tot! I què, com si no s'ho valguès!Un dels plats forts serà, sens dubte, Hexstatic que presentarà en directe el seu nou projecte Hexstatic present Trailer Trax AV. Una amalgama indiscernible de remescla audiovisual en majúscules. Allà on la línia entre l'audio i el visual es difumina, apareix aquesta juguesca que torna a donar valor a l'scratch amb material propi i aliè, amb una posada en escena que, diuen, tira d'esquenes.Els altres grups, també per descobrir, Anki Toner, Cuisine Concrète i Malaventura, són aquells que un els ha d'acceptar com a possibles revelacions, petits descobriments, petits atreviments, que fins que no es vegin no es podran rebatre.