11 de març 2011

LA 2.0 EVOLUCIONA PER EVITAR LA LLEI SINDE
Una de les pàgines de referència en quant a visionat en streaming al nostre país i a tot l'Estat espanyol és, sense dubte, seriesyonkis. A més, s'ha convertit en un dels principals enemics i objectius de la famosa (per dir-ho d'alguna manera) Llei Sinde. És per això que, veient la que els hi podia caure a sobre, han decidit donar un pas endavant per eludir-la explotant el seu mode més "social". Si vols saber com ho han fet i què passarà ara amb aquest portal, t'ho expliquem després de l'hipersalt.

Aquesta vegada no volem parlar sobre el tema de la llei Sinde ni de com es va arribar a aprovar al Senat. Avui més aviat volem parlar de com de viva està la pròpia xarxa i de com evoluciona i com desenvolupa els seus mecanismes d'autodefensa quan comença a ser amenaçada o a veure sota perill la seva llibertat.


Dos joves amb molt d'èxit... als negocis


I per fer-ho, només cal saber-se adaptar al canvi, com han fet els nois de seriesyonkis. A dia d'avui, la pàgina està dintre del top 20 de les pàgines més visitades a nivell estatal. Va ser creada per dos estudiants d'informàtica catalans i es van convertir en un referent de l'entreteniment per tothom. Però per intentar evitar les futures repercussions de la Llei d'Economia Sostenible han decidit canviar el format: series.ly.

La reconversió del portal els ha fet transformar-se en una xarxa social (i amb un look and feel molt a l'estil del Facebook). Actualment en versió beta i només accessible mitjançant invitació, són els propis usuaris de la xarxa els que publiquen els enllaços a les sèries o a les pel·lícules. Tan senzill i pràctic com això. A dia d'avui són pocs els usuaris a dintre de la xarxa, però en aquests últims dies estan creixent de manera exponencial, ja que cada nou usuari pot gaudir de cinc noves invitacions. Però si no coneixes a ningú, sempre et pots apuntar a la llista d'espera.


El Blockbuster d'avui en dia es diu Netflix, el nou model de negoci


Tot i que aquesta nova versió del web fa que es protegeixin més contra les possibles denúncies i acusacions de ser una pàgina de descàrregues il·legals, fa dubtar de si realment estan totalment protegits contra la nova llei "antipirateria". Ara caldrà veure si l'antic i obsolet model de negoci del cinema canvia per evitar que existeixin aquestes lleis.


3 comentaris:

Andreä ha dit...

I coneixeu cuevana.tv ? :P

Lluís Huedo ha dit...

cuevana.tv és de lo millor que hi ha ara!

JG ha dit...

Cuevana és LO MÀXIM, a mi m'ho va ensenyar una companya de curro freak que mirava totes les sèries allà