8 de març 2011

EL GOS BINARIEl Gos Binari
El Gos Binari
Any: 2011
Discografica: Foehn

L'eclecticisme subordinat de manera orgànica que El Gos Binari recull al disc està tan mastegat que no sembla que hi hagi més d'un estil. Això fa gran aquest petit projecte en solitari d'un dels exponents de l'avantguarda underground de Barcelona. Sota el nom d'El Gos Binari se'ns presenta una nova aposta de cantautor del segle XXI.

El Gos Binari és el projecte en solitari de Jordi Tost, un personatge conegut per estar a les files del col·lectiu Ojalá estë mi bici, per haver comandat Ou i per estar actualment a Parmesano. D'entrada un podria imaginar-se un projecte esquizo experimental, entre el Math, el post i els loops caraterístics dels solistes provinents de formacions. No és el cas. I és que si hom observa bé, també pot trobar en Jordi Tost pujat algun que altre cop a l'escenari acompanyant a la Maria Rodés o amb el canari Fajardo. Aquest seria l'equilibri.

Citant aquests, i sentint el disc, un veu a simple vista que les similituds amb la Maria són òbvies. La senzillesa personal de tocar per a un mateix fent cançons boniques, i així arranca el disc, però si algú se li crea algun dubte a passar el metratge de la tercera Inverosímil, un descobreix a un cantautor sortit del Sung Tongs d'Animal Collective, guitarra folk deixant veure la psicodèlia humana de la veu en loop i consonància.

El Gos Binari conjuga de manera entrellaçada i ambivalent les cançons de bressol amb el loop i la repetició del math més modern, sobreposant-hi una veu melòdica que apunta cap al folk, tot i que es permet jugar a sobrevolar donant voltes en espiral, com un voltor, a un cel obert on el centre és aquella psicodèlia encoberta que barreja tot el bressol, els loops, la melodia i el folk.Link per a saber-ne més.

4 comentaris:

Marc ha dit...

Huedo,

Ja he identificat el "gazapo" d'aquesta entrada. El disco de d'Animal Collective és Sung Tongs no Feel Tongs.

Tinc premi?

Lluís Huedo ha dit...

JUAS!
És el que té escriure del tiron i fer-ho de memòria sense comprobar/contrastar/confirmar res.

Merda de premsa.

Merci!

Lluís Huedo ha dit...

No està mal per ser el meu disc preferit dels Animal Collective, eh!?!
(el SUNG Tongs, dic)

Marc ha dit...

El meu també. Ja veus.