11 de febr. 2011

#TEMES_DE_MODA


Segurament molts de vosaltres teniu un compte de Twitter o feu servir alguna aplicació per actualitzar el vostre estat del Facebook alhora que també ho feu amb la xarxa de microblogging o d'altres xarxes socials. Però últimament Twitter està on fire i no en deixa passar ni una. En David Bisbal, Jordi González o els amics de Gerard Piqué, entre d'altres, saben de què parlem. I si tu també ho vols saber només has de seguir l'hipersalt.

Diuen algunes persones, entre els quals també es troba David Bisbal, que el Twitter està ple de gent amb poca feina o que s'avorreix molt. Però realment es pot arribar a pensar el contrari. Últimament la famosa xarxa de microblogging (que seria la seva definició més tècnica) està que treu fum, plena de gent amb molta imaginació i, sobretot, molt d'humor.


Potser haurien de passar per un altre tipus d'acadèmia


Una de les característiques de Twitter és la possibilitat de poder classificar els missatges dintre d'una categoria o tema. Per fer-ho només cal afegir al tweet una etiqueta o hashtag. Això també serveix per indexar els missatges i poder fer cerques més acurades. I d'entre tots aquests temes, els que es comenten molt per molts usuaris, la pròpia xarxa els categoritza com els temes de moda (la traducció de trending topics o tt a l'argot tècnic).

I aquestes últimes setmanes hi ha hagut una sèrie de trending topics bastant divertits. El primer que destaquem és el de #turismobisbal que va sortir fa unes dues setmanes arran d'un tweet que va publicar el triunfito amb molt poc encert cultural. Bromes com les de "Vaig veure el Big Ben a Londres. És increïble que l'univers es formés allà" ja han fet riure a milers d'usuaris que han fet elevar al nivell de notícia a tota la premsa estatal l'enrenou format a la xarxa.


Molt bona gràfica sobre els trending topics


També des que la setmana passada en Gerard Piqué va penjar al seu Facebook una foto on se'l veia de manera oficial amb la Shakira i on es podia veure un enigmàtic noi amb una camisa de quadres, ha estat un altre dels temes més comentats i d'on també han sortit uns quants fotomuntatges molt originals.

Els trending topics d'última hora són els dels requisits per legalitzar la nova Batasuna o l'expressió malsonant que el presentador de La Nòria Jordi González li va dedicar a una usuària anònima (ara ja no tant) del Twitter. I també es publiquen molts missatges barrejant tots aquests temes. Per no avorrir-se.