3 de febr. 2011

SANTFELIU FEST: LA GUIA

Photobucket

Aquest cap de setmana es celebra la segona edició del Festival Sant Feliu Sota Zero, hereu legítim del Sant Feliu Fest, qui alhora era descendent directe del Sant Feliu Hardcore Fest, tots ells en relació estreta amb l’Atzavara Club. I és que dificilment hagués pogut trobar un post al qual li escaigués més la fòrmula “Hi havia una vegada...” Només és qüestió de temps que algú es dediqui a glossar la història de l’Atzavara Club, tots els concerts i festivals organitzats.

Dir-vos de passada que l’activitat musical va començar a finals de la dècada dels 90 del segle passat. Després va venir el Festival, just quan els grans Festivals que es celebren al país,començaven. El camp de La Mascanada, el de Vilartagues...fins i tot es va trobar espai per programar de forma regular, des de l'Atzavara fins a l'antic Escorxador, passant pel Club de Tennis. Poca broma, si va arribar a veure At The drive in,les primeres visites a l'estat de Les Savy Fav fins arribar als extrems de Converge. També hi passaren Standstill quan eren uns alumnes avantatjats de Refused, Delorean quan encara no feien música de ball o l’últim directe Aïna entre molts i molts altres. Van ser gairebé 10 anys d’activitat constant, fins que, poc a poc, es va diluïr.
Després d'un any sabàtic, es va intentar tornar-ho a posar en marxa amb la fòrmula de Festival a l'estiu, però el resultat no va ser com el de les millors èpoques. Per tal d'amortiguar el cop, l’any passat es va organitzar un concert en el que va reviure l’esperit dels millors anys del Festival.
Vistos els resultats, enguany s’ha optat per repetir l’experiència, i s’ha organitzat una proposta més ambiciosa però raonable. La programació es repartirà en dos dies, i diversos espais dins al mateix poble. La ubicació de l’any passat, La sala de Festes Las Vegas, es reserva per la nit del divendres. El dissabte 5, en principi amb una programació més reposada, es començarà a la mítica Casa Irla, on després de la projecció del documental "A Proposito de Rodríguez", serà el torn de Maria Rodès i El Petit de Cal Eril. A partir d’aleshores la programació es traslladarà al Teatre per acabar al Bar Chic.
Per tal de que es pugui passar els dos dies amb les màximes garanties us recomanem una sèrie d’enllaços amb la ubicació.

Com arribar i Espais
Com bé ja sabeu Sant Feliu de Guíxols es troba al Baix Empordà i està molt ben comunicat. Tot i que no hi arriba el tren, tan des de Barcelona com Girona existeixen línies de transport públic
Una vegada arribats a Sant Feliu, convé tenir present els diferents espais del festival
Per altre banda, si només veniu algun concert en concret, recordar-vos que el divendres tots es celebraran a la Sala Las Vegas
El dissabte es començara a La Casa Irla i es continuarà al Teatre Municipal. La festa final tindrà lloc al Bar Chic

Restaurants i Allotjament
Tan si veniu per un dia com si no, també us anirà bé conéixer una sèrie d’establiments on parar-vos a recarregar forces i si s'escau, a passar la nit. L'organització del Festival, recomana aquest establiments. Per tal de facilitar-vos les coses, els hem agrupat en aquest mapa. Amb els restaurants, hem repetit la mateixa operació, agrupar-los en un sol mapa que podeu veure aquí


Imatges dels concerts cortesia de Jordi Comas a qui us recomanem seguir
Imatge de la capçalera cortesia de Sebastià Giralt