3 de febr. 2011

SANTFELIU FEST: LES BANDES.


Seguim amb aquest petit monogràfic dedicat al festival hardcore per antonomàsia del país, el SantFeliuFest Sota Zero. Si en el post anterior en Joan ens va fer un petit repàs per la història del festival i ens aconsellava on dormir, sopar o com arribar, ara toca repassar una mica el cartell. Com sempre el hardcore i l'emocore (el de debò, no el dels nois amanerats de la porta del Corte Inglés de plaça Catalunya) són el plat principal del menú, però tal i com ens estan acostumant darrerament els de Sant Feliu, també hi ha altres plats dignes del millor comensal.

Divendres 5 de febrer

Els concerts de divendres seran, com l'any passat, a la Sala Las Vegas, al carrer Colom número 11 del poble ganxó. Precisament una banda local serà l'encarregada d'obrir el foc del dia gros del festival. La banda de Sant Feliu We can't be lovers posaran les primeres notes a un escenari que coneixen bé i ho faran, com sempre, amb la seva orginial proposta que et fa navegar pel rockabilly i el rock més sixteen de lletres divertides i festives. Si el que voleu és anar a la Sala a ballar, aquest serà el vostre moment. Perquè tot just després dels We can't be lovers, als que per cert, tocar a una sala que es diu Las Vegas els queda perfecte, toca l'hora d'un dels directes més esperats del cap de setmana. No perquè siguin uns desconeguts que vénen de molt lluny a tocar. Ni de conya. És en Colomo i la seva tropa de La Célula Durmiente. Són uns habituals (amb qualsevol de les seves bandes) a Sant Feliu, però enguany presentaran per primera vegada el seu nou disc en directe. I al tanto, que és el Disc de l'any passat segons els inconscients redactors musicals d'aquesta sagrada plana. Punk-pop, hardcore melòdic, tornades a la velocitat de la llum. No cal explicar què ens ha semblat Disco Póstumo, oi?


En Narcís, la Inés i en Joan, o el que és el mateix, La Célula Durmiente

Doncs seguim al repàs amb Holywater, i amb els gallecs s'obre la veda més power-pop del festival, perquè després d'ells tocaran els Biscuit de Vilanova. Holywater són un grup veterà que arriba de les plujoses terres gallegues amb quatre discos sota el braç i una carrera més que consolidad dins el panorama rock estatal. Hereus dels Posies (amb qui han compartit escenari) vindran a Catalunya a presentar The Path to Follow, el seu disc de l'any passat. Però si parlem de power-pop, els nostres preferits són els vilanovins Biscuit. Grup infravalorat com pocs en aquest país, els podríem posar enmig d'un concert de Norman Blake i no desentonarien. Amb bandes vetaranes com aquestes i més recents, com els Valero, el llegat està assegurat. Tornades magnífiques com les que ens han brillat a Cinnamon Fade Out sempre et fan una mica més feliç. Quan es començarà a valorar aquesta banda com toca?


Starmarket, els suecs seran el cap de cartell d'aquest Sant Feliu Fest Sota Zero

I atenció perquè arriba la perla del festival, cap allà la una de la matinada sortiran a l'escenari ni més ni menys que Starmarket. La banda de Fredrik Brändström torna als Països Catalans després d'un llarg silenci per fer un don't look back d'una de les obres mestres de l'Emo, Four Hours Ligh. Els suecs ja van tocar a la tercera edició del festival estiuenc i tornen per fer un concert que tothom, públic i organitzadors, espera amb un carinyo especial. I per si no n'hi havia prou amb tanta música eclèctica, el SantFeliuFest Sota Zero ens porta una darrera banda en directe per dissabte, els barcelonins The Excitements, un dels secrets millor guardats de la música negra del país. Mireu-los i, sobretot, balleu-los, us endureu una gran sorpresa. La nit la tancaran els Dj's locals DJ Capo & DJ Bailable.

Dissabte 6 de febrer

L'acció de dissabte comença a la tarda i es trasllada a la Casa Irla de Sant Feliu, en una aposta de la gent d'Atzavara per seguir obrint encara més el festival. Allà podrem veure a un dels noms de l'any passat, la Maria Rodés, que no es cansa de presentar les cançons del seu primer i exitós disc per tot el territori. Del folk de la Maria a de El Petit de Cal Eril, que tot just comença a mostrar Vol i Dol un disc sorprenent i ple de matissos que ha aconseguit superar un ja rodó segon disc com era Les Sargantanes al Sol. Veurem si en Joan Pons i companyia vénen amb el Mau (Les Aus, Zeidun), perquè els nous concerts amb el de Sant Celoni valen molt i molt la pena.


Madee tornen a casa per dir adéu

De la Casa Irla tornarem a la Sala Las Vegas, on ens espera un darrer concert molt especial. Obriran les Mee and the Bees que han estat una de les sorpreses més agradables de l'any passat. L'Esther, la Vero, en Carlotto i la Eli segueixen pulint el directe de Fuerza Bien, un disc amb una mica de tot i que els obre un futur fascinant per descobrir. Els que prescisament no tenen cap futur, per desgràcia nostre, són els grans -perdó, grandiosos- Madee. La banda de Cabrils comença la seva gira de comiat a Sant Feliu, no podia ser a cap altre lloc. Ja vam parlar d'aquest adéu en aquest post i encarem aquests concerts de comiat amb ganes de dir adéu com déu mana als del Maresme. Discos com Orion's Belt i L'Antartica s'ho valen. Els Guardia, o el que és el mateix, La Castanya DJ's seran els encarregats de tancar el festival per aquest any. Bye bye y hasta otro ratito, que diria aquella.

Aquí us deixem una magnífica llista d'spotify amb el millor d'aquest any al SantFeliuFest Sota Zero

2 comentaris:

Sr. Crustaci ha dit...

"Seguim amb aquest petit monogràfic dedicat al festival hardcore per antonomàsia del país"

Puc fer un petit matís amb el vostre permís: crec que a Sant Feliu fa forces anys és va aparcar el mot "Hardcore" com era entés antigament per evolucionar o obrir-se a noves propostes musicals que, algunes, potser van començar escoltant o mamant "Hardcore" però que en aquest segon Sant Feliu Sotazero, musicalment no trobarem. Simplement era això, crec que actualment, trobariem altres festivals independents o undergrounds, que se'ls hi escauria millor el terme "Hardcore". Sense desprestigiar-ne cap, que tots comporten feina!!

Salut gent!! si us interessa i hi sou a temps, us deixo l'enllaç amb la presentació oficial del Sant Feliu Sotazero 2011 que vam emetre el dimecres al vespre:

(programa #133):

http://crusty.jcomas.net/arxiu/node/1419

Lluís Huedo ha dit...

Estimat senyor Crustaci.
L'enllaç pel frenopátic ja estava preparat per a sortir al post de l'entrevista amb els dos vailets que vares tenir al programa. Per cert, molt bé pel programa!

Ja per acabar, recordar-li el títol del nou disc de Mogwai.

Ens veiem aquesta tarda a Las Vegas.