21 de febr. 2011

PANTALLA MIRALL #17 | EVERYTHING IS A REMIX


Everything is a Remix és una sèrie de quatre episodis realitzats artesanalment per Kirby Ferguson, un novaiorquès que posa a disposició de tothom i de manera altruista la seva obra. Només suportat per donacions voluntàries, porta el projecte allà o vol: a Internet.

Everything is a Remix proposa el remix més enllà de la música dels smash ups i demés, sospesa que gairebé tot és una còpia, que fins i tot els qui defensen la persecució d'aquells que ripegen, la indústria, són els que més copien, reutilitzen, actualitzen, etc. antigues obres. I Robert Grigsby, estirant el fil, ens ho exemplifica amb un cas pràctic, el de la pel·lícula Kill Bill posant-la en pantalla partida amb les precursores.

Tot està inventat.


Primer el cas pràctic i més atractiu, la desquartització de Kill Bill a pantalla partida amb les seves fonts d'inspiració:Everything is a Remix té publicades les dues primers parts, us les presento de dues maneres, per aquells que dominen l'idioma internacional (l'anglès) aquí us l'incrusto, per als que com jo, necessiten, una petita, ejem, ajuda en forma de subtítols, us redirigeixo a la web d' Everything is a Remix on trobareu la pel·lícula subtitulada amb universal subtitles, una plataforma de subtitulació comunitària, gratuïta, de codi obert i sense ànim de lucre.