25 de febr. 2011

ASSANGE, LEO BASI I EL PPVa ser fa pocs mesos quan en Julian Assange, el fundador de Wikileaks, va treure a la llum una sèrie de missatges (milers, de fet) de la diplomàcia americana cap a les ambaixades de mig món, tema del que vam parlar. I sembla ser que poc a poc, el portal de filtracions comença a tenir molts seguidors i fins i tot clons temàtics, com el que ha creat l'humorista italià Leo Bassi. Tot el que vulguis saber de més t'ho expliquem després de l'hipersalt.

Julian Assange és un dels noms que més sonen els últims mesos degut a tota la polèmica creada després de l'escàndol diplomàtic que va generar la seva pàgina, Wikileaks, i els diferents judicis oberts en els que està immers aquests dies. I, com no podia ser d'una altra manera, la indústria del cinema ja pensa en la seva història per portar-la a la gran pantalla, com va fer David Fincher amb Facebook i el seu màxim responsable Mark Zuckerberg. De fet, la pel·lícula pot ser una de les grans triomfadores de la imminent entrega de premis dels Òscars de Hollywood.


Fans totals d'Assange


L'èxit d'aquesta pàgina ha estat tan gran que no han trigat en aparèixer seguidors i clons i, fins i tot, millores de la pàgina com pretén ser OpenLeaks. O com per exemple Brussels Leaks que vol treure a la llum els draps bruts de la Unió Europea, tal i com expliquen els creadors del web, que van treballar a dins de l'organització.

Però el que realment ens ha impactat és el que ha fet l'agitador cultural Leo Basi: PPLeaks. De què va? Doncs es tracta d'una pàgina on l'objectiu principal és que el PP no torni una altra vegada al govern ens les properes eleccions estatals. I el que realment impacta és el com: recopilant tot tipus d'informació que pugui estar relacionada amb el partit polític i que els relacioni amb casos de corrupció, abusos de poder, evasió fiscal o violacions del principi de separació entre l'Estat i l'Església, entre d'altres.


Leo Bassi a la seva salsa


Aquest controvertit actor italià (i nascut a Nova York, quina barreja!) ja ha passat per moltes altres polèmiques com les seves representacions teatrals, que han viscut des de l'atac d'una bomba de fabricació casolana, fins a manifestacions de grups catòlics bastant contraris a les seves idees.