23 de gen. 2011

UN VIATGE A EL MOLINO

Amb només 17 anys, el fotògraf Josep Tobella va entrar per primera vegada a El Molino i, un cop va acabar l'espectacle, va fotografiar d'amagat el mític cafè concert del Paral·lel. Des d'aquella primera imatge, que va positivar i ensenyar a Vicenta Fernández, la Jefa, propietària en aquell moment del local, el jove artista barceloní va capturar, durant deu anys, l'ambient i els artistes del music-hall.

Ara, Tobella mostra part d'aquest material fotogràfic a l'exposició "Carpe Diem, 10 anys a El Molino, 1973-1983", a Setba Zona d'Art. S'hi exposen un total de 150 fotografies, algunes impreses i altres en format digital, de les quals la meitat són inèdites. Alhora, una projecció recupera un centenar més d'imatges, en blanc i negre, d'aquells anys a El Molino.

Durant les dècades dels 70 i 80, El Molino vivia la seva època de màxim esplendor i el jove Tobella era només un aficionat a la fotografia que va quedar eclipsat pels espectacles que hi tenien lloc, de manera que va freqüentar el mític local ininterrompudament durant deu anys.

Amb el temps, es va guanyar la confiança tant de la propietària com dels artistes del music-hall i el seu objectiu va captar en acció vedets i ballarines, com ara Christa Leem, La Maña o Mary Garbi, però també el públic que asistia al local. I no només això, sinó que també va aconseguir fotografiar a Johnson, un dels artistes d'El Molino, vestit de carrer, abans de vestir-se, posar-se les pestanyes, maquillar-se i convertir-se en un altre personatge dalt de l'escenari.

Teniu temps fins el 28 de febrer per viatjar a El Molino més emblemàtic i entendre per què encara ara perdura la seva llegenda!