14 de gen. 2011

RADIOHEAD, MUSE I GORILLAZ, A TOPE AMB LA 2.0Una prova més de que els formats tradicionals (la compravenda de CDs) estan en les seves hores més baixes o, fins i tot, estan aconseguint que tornin altres suports que ja es donaven per obsolets com és l'immortal vinil i com estan demostrant les vendes a les botigues de discos més importants. És per això que les apostes per les noves tecnologies obren una nova era dins del comerç musical, un sistema pel qual aposten cada vegada grups més i més importants però amb diferents aportacions. Si vols saber quines són, només has de seguir l'hipersalt.

Fa poquetes setmanes vam parlar sobre el projecte que es portaven els Gorillaz entre mans de fer un nou disc només fent servir l'iPad, un estri del que es va enamorar en Damon Albarn en veure'l per primera vegada i en el que va veure un gran potencial. Molt freak tot plegat. Doncs bé, uns quants dies i unes quantes hores de gravació després, el grup virtual liderat per l'ex-frontman dels Blur ha aconseguit el seu propòsit. Així que si encara estàs intrigat per poder sentir el producte final, amablement s'han fet servir d'una pàgina web on l'han penjat de manera totalment gratuïta, no sabem si per temps limitat o no, però de franc.


Un servidor va pagar 6 eurus a Radiohead per contribuir amb la causa


Uns altres que sempre han portat la bandera de les noves tecnologies i s'han intentat avançar en el temps són els Radiohead. Ja ho van fer quan van treure el seu anterior disc, In Rainbows, el qual van oferir en primícia a través de la xarxa a canvi que la gent que se'l descarregués pogués oferir un donatiu totalment voluntari. Però ara el que ofereixen és, a canvi d'un donatiu solidari a través de la web d'Oxfam, la possibilitat de descarregar-te el DVD de la gravació del concert benèfic que van fer al gener de l'any passat a favor de les víctimes d'Haití, un esdeveniment molt especial al que només hi van poder assistir 1.400 persones que van guanyar les seves entrades mitjançant una subhasta.

I quan molts grups comencen ja a adaptar no només les seves planes web als nous temps tecnològics, sinó també els seus videoclips, tal i com van fer els Arcade Fire i com vam comentar en el seu moment, uns altres que s'han posat les piles han estat els anglesos Muse. I ho han demostrat amb el seu regal de Nadal en forma de 2 cançons interpretades en un dels concerts de la gira Uprising que van fer al mític estadi de Wembley, on pots veure des de diferents càmeres a sobre de l'escenari i amb la possibilitat girar-les fins a 360 graus!


Quasi tantes càmeres com a La Noria


Però tot això només és la punta de l'iceberg, ja que poc a poc tots els grups s'estan adaptant als nous formats i a la nova era de la informació i la distribució i, cada vegada més, podrem gaudir de sorprenents novetats dels nostres grups favorits. I no només parlem d'Spotify o Grooveshark, tot i que també formen part d'aquest creixent fenòmen. I que segueixin així!