20 de gen. 2011

LA SALUT DE STEVE JOBS I EL FUTUR D'APPLESi mai havies pensat en comprar accions del gran gegant de la poma mastegada, aquest segurament és un dels millors moments dels últims anys. Però no és degut a cap bona notícia ,no, sinó a que una persona té un problema de salut. I no estem parlant de qualsevol. Parlem de la persona més important de l'empresa americana: Steve Jobs. La seva misteriosa baixa mèdica ha aconseguit en poques hores que l'empresa comenci a perdre valor de manera vertiginosa. Si vols assabentar-te de què està passant només li has de donar a l'hipersalt.

Steve Jobs, un dels creadors d'Apple com a empresa, com a idea i com a símbol de la tecnologia tal i com l'entenem avui en dia, sembla ser que no està del tot bé. Però el problema real és que tot s'està portant amb un gran secretisme, i és aquest misteri el que ha fet que creixin les especulacions i els rumors sobre la seva salut, sobre el seu futur i, sobretot, sobre què passarà amb Apple si la situació s'agreuja. Perquè no seria la primera vegada que el CEO d'Apple es troba en una situació molt greu. De fet ja va superar un càncer en què l'esperança de vida és molt baixa, i alguns fins i tot assenyalen això com una de les causes per les que hagi aconseguit tant d'èxit en els negocis, per no tenir por a depèn quines situacions. És per aquesta raó per la qual la rumorologia apunta cap a una nova recaiguda.


Van revolucionar el món des d'un garatge. No, no són els Sirles. Són Jobs i Wozniak


Llavors els experts en economia es comencen a preguntar què pot arribar a passar si finalment es confirmen els rumors o si alguna malaltia greu afecta a la figura més important d'una de les empreses més potents del món? De fet, estratègicament i demostrant que són realment bons amb el màrketing, es va anunciar la baixa de Jobs en un dia festiu als EUA perquè la notícia impactés menys econòmicament sobre les accions. I encara que el valor de la companyia va baixar més d'un 4% el passat dimarts, a Apple s'esperaven pitjors xifres.

No sembla tampoc gens casual que ara es comencin a filtrar informacions sobre l'iPad 2, que diuen que no trigarà en arribar, o del nou model d'iPhone. Perquè poques empreses depenen tant d'una sola persona com li passa a aquest gegant de la tecnologia. I encara que aquesta dependència no sigui gens positiva, està clar que potser no estaria on està si no fos pel seu lideratge.