13 de des. 2010

PANTALLA MIRALL #11 | LA MARCA BARCELONA I KRAUTROCK


Avui, que deveu tenir poc a fer, dos documentals sencers. Un sobre Barcelona, la millor botiga del món. I l'altre sobre el Krautrock en orígens. Dues perles poc actuals que haurieu de veure-les abans que acabi el mes, que sinó no podreu dir que ja les vareu veure al 2010.

No fa pas molt, el blog Un Gran Follón recomanava el visionat de Krautrock - The Rebirth Of Germany, un documental que tracta de com una generació de músics radicals va crear una nova identitat musical alemanya fora de les ruïnes culturals de la guerra.

Entre 1968 i 1977, bandes com Neu!, Can, Faust i Kraftwerk volien mirar més enllà de rock and roll occidental i crear algunes de les músiques més originals i intransigents escoltades. Van compartir un objectiu comú - el desig del futur per transcendir el passat terrible d'Alemanya -, però això no va impedir que la premsa musical de Gran Bretanya, obsessionada amb la guerra, l'anomenés krautrock.
Més a prop de casa trobem el documental La Marca Barcelona, que aprofundeix de manera partidista i encertada en una visió, ara ja més consolidada, del que s'està convertint Barcelona.


1 comentari:

Arnau Sabaté ha dit...

merci pel docu de Barcelona, no en tenia ni puta idea!