3 de des. 2010

GORILLAZ ESTRENARÀ DISC... FET AMB L'IPAD!Un dels grups més excèntrics del panorama musical internacional, els Gorillaz, liderats per l'ex-frontman de Blur, Damon Albarn, ha anunciat una notícia que pot ser totalment innovadora: el seu proper disc estarà gravat íntegrament amb l'iPad d'Apple. Així que si esteu pensant en formar un grup (o una persona sola) però no teniu gaire pressupost pels instruments, nosaltres us expliquem com fer-ho més fàcil. Com és habitual, tot això després de l'hipersalt.

Pocs grups en tot el món es poden classificar de més freaks que els Gorillaz. Amb un recorregut de més de 12 anys des de la seva creació, la banda és un projecte encapçalat pel Damon Albarn i en Jamie Hewlett (creador del còmic Tank Girl) que van crear un grup "virtual" de 4 components animats (2D, Murdoc, Noodle i Russel) que fan acte de presència als videoclips, als cartells i les portades dels discs i als concerts en forma d'holograma. En realitat, de la part musical s'encarrega íntegrament en Damon, però sempre sol comptar amb diverses col·laboracions de diferents artistes.

Però els creadors de hits com 'Clint Eastwood', 'Feel Good Inc' o el seu últim èxit 'On melancholly hill' no són notícia aquests dies pel seu talent musical, sinó perquè publicaran un nou disc en poques setmanes que han fet de manera poc tradicional: amb un iPad! Encara que sembli una cosa estranya, no ho és gens ja que a dia d'avui existeixen moltes aplicacions per fer música (una de les quals ja la vam mencionar fa poques setmanes) i en Damon Albarn, quan va veure el gadget, es va enamorar i va voler fer un disc sencer íntegrament amb ell, tot i que el mateix artista ha declarat moltes vegades ser un tecnòfob (por a la tecnologia). El resultat el podrem tastar en breu, però sembla ser que no volen deixar indiferent ningú. Genialitat? Snobisme? Ambdues?


Un dels últims hits de Gorillaz, un genial videoclip


I encara que no ho sembli, on sí han creat un precedent és en ser un grup virtual perquè a Japó està triomfant als escenaris una tal Hatsune Miku. I qui és? Doncs en realitat no és un personatge real sinó un holograma en 3D que fa servir una veu sintetitzada però que omple els estadis allà on va, com podreu comprovar a continuació. Curiosament, la tecnologia que es fa servir per la veu es va desenvolupar inicialment al nostre país, per la Universitat Pompeu Fabra. Perquè la relació de la música i el friquisme és interminable...


Us imagineu la versió espanyola amb la Pantoja en 3D?