18 de des. 2010

'DESCOBRIR, DEFENSAR, DIFONDRE L'ART'

Amb motiu del 20è aniversari de l'associació de galeries d'art contemporani Art Barcelona, 20 exposicions repartides per tota la ciutat repassaran la trajectòria dels diferents espais expositius durant aquests anys. Sota el lema "DDD, Descobrir, Defensar i Difondre l'art", aquesta mostra conjunta vol donar a conèixer el treball que realitzen els galeristes i alhora reafirmar el seu compromís amb l'art contemporani. Així, vol ressaltar el paper que juguen aquests espais a l'hora de descobrir artistes, defensar la seva creació i difondre-la a nivell nacional i internacional. Si voleu saber què i a qui trobareu en aquestes 20 exposicions commemoratives feu clic!

Més de 100 artistes, entre els quals es compten José Cobo, Oleg Doug, Sabine Finkenauer, Joan Fontcuberta, Manolo Valdés, Alicia Vela, Hiro Matsuoka o David Levinthal, exposen en aquesta actuació conjunta, que exhibeix un total de 134 obres que van des de la pintura i els gravats fins al vídeo, passant per les serigrafies, la fotografia i l'escultura.

Cada galeria presenta una exposició pròpia amb la qual commemora individualment aquest aniversari, en una oportunitat de luxe per apropar-se a alguna de les 20 galeries participants, que obren les seves portes de manera gratuïta. Les galeries participants són Alonso Vidal, Àngels Barcelona, Carles Taché, Eude, Ferran Cano, Fidel Balaguer, H2O, Hartmann, Joan Gaspar, Joan Prats, Joan Prats-Artgràfic, Marlborough Barcelona, René Metras, Safia, Senda, Trama, Kowasa Gallery, masART, N2 i Raiña Lupa.

D'entre les 20 exposicions us recomanem la que té lloc a la galeria René Mertras, on l'artista aragonesa Alicia Vela revisa la seva creació de fotografia digital inspitada en Alícia al país de les Meravelles, de Lewis Carrol. La galeria Joan Gaspar presenta la mostra "Joan Miró Obra Gravada", mentre que la galeria Alonso Vidal presenta "Cities", un recull de fotografies en blanc i negre pintades pel fotògraf alemany Helle Jetzig.

També Joan Prats-Artgràfic presenta "Guinovart 1997-2007" on repassa l'obra de Josep Guinovart, KOWASA gallery proposa una exposició col·lectiva a alguns dels seus autors més destacables, com ara Israel Ariño, Gilbert Garcin o Hiro Matsuoka, amb treballs inèdits i, per últim, Marlborough Barcelona inaugura "Marlborough: de 1946 fins 2011", que reuneix a pintors i escultors de generacions diverses que han estat representats a les seus de Marlborough com Manolo Valdés, Francis Bacons o Lucian Freud.

D'altra banda, l'Arts Santa Mònica proposa l'exposició "Liaisons...", comissariada per Daniel Giralt-Miracle i on participen totes les galeries. Fins al 9 de gener, aquesta mostra posa de manifest les relacions que s'estableixen entre els artistes i els galeristes, que, més enllà del comerç, formen part de l'experiència vital de tots dos: els galeristes descobreixen artistes, defensen la seva obra i la difonen.

Així, aquesta exposició central presenta una obra d'un artista de cadascuna de les galeries participants i la presenta al costat d'un relat del galerista que fa referència a la complicitat creada entre les dues parts.