8 de des. 2010

BEAR ATTACK · A DRAMA IN LOW DEFINITIONA Drama In Low Definition
Bear Attack
Any: 2010
Discografica: és el que busquen

Poques vegades passa, és difícil, però a vegades passa. Un es topa amb un àlbum debut d'un grup que diu que és de València, Londres, Berlin i Barcelona (actualment afincat a València), del que no ha sentit mai el seu nom. Algú et diu 'dóna-li al play', ho fas per cortesia i pum, un senyor discàs. És el cas de Bear Attack, els quals encara no entenc com no havia ni sentit el seu nom fins ara.

Així a mode ràpid, per a què li doneu a llegir més amb la il·lusió amb la que jo li he donat al play per segona vegada, dir que trepitgen des del Folk a l'electrònica, des de Radiohead a The Dodos, i entre les seves fonts d'inspiració hi podem trobar noms com ara Four Tet, The Mars Volta, The Battles, The National, Anathallo, Black Moth Super Rainbow, Arcade Fire, Jeff Buckley, Standstill o Holly Fuck. Veure per creure. I, ah! Són Creative Commons, amb el que permeten la descàrrega lliure del seu disc.

Abans que res, faig un copy paste de les influències que ells mateixos citen, ja que em semblen el millor punt de partida:
Standstill, Four Tet, Murder by Death, Sigur Ròs, The Mars Volta, Radiohead, Peter McConell, Fiona Apple, The Battles, Teenage Bad Girl, Soulwax, Mr. Oizo, Phillip Glass, El Bicho, The National, Anathallo, Black Moth Super Rainbow, Tori Amos, Micky Williams, Del Thorne, Charles Mingus, Tv On The Radio, Arcade Fire, Jeff Buckley, John Zorn, David Newman, Beirut, Tobacco, The Beatles, Grizzly Bear, Kyuss, Holly Fuck & El Corredor Polonès.

D'aquest, els evidents i destacables serien Standstill, Radiohead, The National, Arcade Fire, Grizzly Bear, bàsicament. Però aquí està la gràcia: el tercer tema té un momentàs d'electrònica impagable i el desè, una bona porció de Yann Tiersen/Kusturica/Beirut que déu ni do.

Aquest disc és un pura amalgama de sons i als que més em recorden, així, a bote pronto, són als Seward, una altra banda afincada a Barcelona en què els seus components també són de diferents països i que porten l'experimentació a la quotidianitat de la música apta per a moltes oïdes.

Bear Attack tenen aquesta mateixa capacitat que els Seward de saltar d'un registre a un altre amb total normalitat i parsimònia, com si no hi hagés res d'extraordinari o rellevant, com toca una versió dels Ramones. Bufetades als gèneres que no fan res més que engrandir i majuscular cada un dels estils per demostrar que res és impossible, que el que val és el discurs.

I precisament aquest és un àlbum de discurs. A Drama In Low Definition és una història basada en la dramatúrgia de El Conde de Torrefiel, inspirada en Orfeu i Eurípide.

I el disc. El disc encara busca segell discogràfic que l'editi en format físic, però ja el podeu descarregar des de el seu lloc web: bearattackband.com. Tan sols heu de premer download.
A l'apartat Labels del web, amb lletres de tamany superior a la resta i en negreta ho posen ben clar: Bear Attack busca segell discogràfic, seguit d'un Tens un segell discogràfic? Ets productor o promotor? Potser vols i pots ajudar-nos..

No sols es queda aquí, sinó que com ja va fer el grup que afirmen és la seva primera influència, obren el seu material a la creació voluntària i cooperativa de qualsevol que es presti amb ganes: Creiem que no és un treball tancat i les seves múltiples interpretacions seran benvingudes. Simplement hem obert la caixa, agafa el que et pugui interessar.

Així doncs ens quedem amb aquesta última frase ja que hi ha molt d'interessant a agafar.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La veritat es q són sorprenents!! gràcies per aquest regalot!! :D

Christian ha dit...

joder quina bona recomanació. em recorda una mica al primer disc dels belgues Ghinzu però més instrumental i igual d'eclèctic...
molt bó si senyor!

xarlee ha dit...

M'encanta la critica! molt acertada i sincera... com el disc.