25 de nov. 2010

REPASSEM EL PRIMAVERA (II)

Ahir ja us vam explicar què trobaríem dimecres i dijous el Primavera Club d'enguany. Per fer-ho tot més fàcil i àgil, hem dividit el post en dos, que la vista ho agraeix. Així doncs avui parlem de divendres i dissabte, els dies forts del festival si comptem que actuaran els dos grans noms d'aquest Primavera, els Teenage Fanclub i Lou Barlow. Ja ho sabeu, cap a dins i a seguir fent el recorregut d'aquests dies.

DIVENDRES

M Ax Noi Mach (Moog, 18.30h)

Sí, l'any passat l'extremisme venia de la mà de Zs, aquest any la banda encarregada de desmuntar-ho tot, completament tot, és M Ax Noi Mach. Un paio que busca el sorollisme extrem, embrutar-ho tot. Un d'aquells 'concerts' que més aviat s'haurien de categoritzar d'experiència.

Holy Fuck (Bikini, 22.00h també tocaran el diumenge a l'Apolo 23.00h)

La intenció inicial de fer música de ball electrònica amb mètodes rock (instruments) ha quedat obsoleta. Avui Holly Fuck és una realitat de directe com una onada de tres metres, ho arrossega tot al seu pas, com varen fer una nit al Pop Bar de la sala Razzmatazz o com van fer al Fòrum dins un Primavera Sound. En aquest últim, l'explosió va ser tal que va acabar amb inundació humana a l'escenari. Una festa que esperem, repeteixin.

Yuck (La [2], 22.30h)

Jove promesa que ve a recalar amb un dels concerts que prometen. És una d'aquelles bandes que els bromistes de torn aprofiten i al sentir el nom diuen algo com 'aquesta és de les bandes inventades'. Bé, tan sols és un grup que encara mai ha vingut per aquí, que encara no ha tret cap disc, però que té cançons com temples, com prodrem comprovar en viu i en directe. Per anar fent boca, podeu recordar el temarraco amb el que han fet el nou videoclip (veure pantalla mirall de dilluns).


La Sala Apolo promet un ple absolut amb l'actuació dels mítics, i més grans que a la foto, Teenage Fanclub

Teenage Fanclub (Apolo, 23.30)

Escòcia és terra de grans compositors pop, el mateix Edwyn Collins, Stuart Murdoch o del que ens toca parlar ara, Norman Blake i la seva banda, els Teenage FanClub. Els de Glasgow són segurament els grans caps de cartell d’aquest festival i enguany presenten un disc que, ja podeu anar apostant, estarà a totes les llistes del millor que ha sortit aquest any. Shadows (PeMa, 10) amaga una joia darrera l’altre “Baby Lee” (si algú ha escoltat aquest any una cançó millor que que ho digui), “Into the city”, “When I still have Thee”. Nous himnes per una discografia impecable que va començar amb aires power-pop i ha acabat sent el major referent del pop melòdic a nivell mundial. No espereu un concert innovador, espereu un dels bolos més macos que es poden veure avui en dia.

Mount Kimbie (Apolo, 01.00h)

Ració d'electrònica suau per acabar la nit. Dubstep ambiental que pot fer baixar l'alcohol a marxes forçades. Tot i tenir un disc prou bo, el directe es descafeïna. A una altra hora podria desprendre un suc més que sabrós, però és més que probable que a la una de la nit a més d'un se li creui. Tot hi així, el concert encarà està per realitzar-se, amb el que encara ens poden sorprendre.


DISSABTE

Lüger (Marula café, 17.00h)

El grup madrileny ens visita per primer cop. Tothom està parlant meravelles dels seus concerts. El kraut i el rock psicodèlic encara tenen cabuda. Em sembla que és dels grups que més ganes tinc (si no el que més) de veure. Anuncien una jam lligada a les seves cançons que fa por.

El Petit de Cal Eril (Bikini, 19.00)

En Joan Pons debuta al Primavera Club coincidint amb la sortida del seu nou disc, Vol i Dol (Bankrobber, 10). El de Guissona defensarà per primera vegada a Barcelona les cançons d’aquesta tercera referència, un treball un pèl més fosc que el disc anterior, però igualment interessant.


En Nathan dels Wavves ja la va liar parda l'any passat al Primavera Sound, veurem què tal li senta el pa amb tomàquet aquesta vegada.

Lou Barlow (Casino de l’Aliança de Poble Nou, 20.30. També divendres a la Sala Bikini a les 19.00)

Ens trobem davant d’uns dels pares d’algunes de les coses més interessants que han passat a la música nord-americana els darrers 25 anys. Precursor del lo-fi, creador de Dinosaur Jr, líder dels recordats Sebadoh, en Barlow defugeix ser bandera de res per acostar-nos folk intimista i acústic de la vella escola dels Estats Units. Encara imnotitzats pel brillant disc que va treure l’any passat, enguany presenta EP al festival, Sentridoh III (Merge, 10).

Cornflakes (La[2], 00.00h)

Que no us embauquin, que diria un que dissabte estarà a poques hores d’entrar al Parlament amb el puro a la boca. Cornflakes són història pura i dura de l’escena independent d’aquesta ciutat. Una llegenda que hauria de sortir al blog d’en Dani Cortijo i que ara podrem tornar a veure per segona vegada en directe en el que va d’any. Hardcore d’escola melòdica i cançons ràpides que vam sentir quan erem adolescents a No problem i Childish, els dos primers discs de la banda i sobre els que recaurà la majoria del set del concert del Primavera Club.

Wavves Apolo, 02.45h

Ganes tinc de veure el retorn d'en Nathan al Primavera després de l'escàndol del Sound de fa dos anys, i és que sembla que el vailet a après modals i ja es comporta abans i durant el concert o com a mínim no es droga tant. Esperem que així sigui perquè un bon concert de Wavves és un gran concert i (suposem) sobretot amb aquests grans hits que ha tret al seu últim disc, King Of The Beach. Pop passat de rosca amb tornades enganxifoses filtrades amb un lo-fi punk capaç d'agitar qualsevol energumen que rondi la sala. Festa i diversió ideal per acabar la nit.