25 de nov. 2010

LA CARA MÉS FREAK DE LES ELECCIONS


La política està en hores baixes, no passa pel seu millor moment ni de bon tros, com tots podem comprovar. I és en aquestes circumstàncies quan els creatius s'han d'esforçar per donar-li molt al cap i treure campanyes electorals que no només tinguin un bon programa i un bon missatge, sinó que cridin l'atenció. Així que aprofitant que aquest diumenge és dia d'eleccions, hem fet un petit recull de les campanyes, idees, símbols i "fitxatges" més sorprenents de cara a aquest diumenge electoral. Com no, després de l'hipersalt.

Aquest post no conté cap missatge electoral ni donarem cap opinió sobre cap partit ni cap ideologia política, que per això ja hi ha altres mitjans. Només pretenem, en clau d'humor, destacar les facetes que més ens han cridat l'atenció de la campanya, i tot el sensacionalisme i friquisme que desprèn aquest circ en el que sembla que s'ha convertit les eleccions al Parlament.


Sense paraules


Per començar forts, volem destacar la CORI (Coordinadora Reusenca Independent) que compta entre les seves files a la coneguda artista Carmen de Mairena. Aquest és un partit que té com a propòsits electorals, entre d'altres, la creació de la figura del Robocop de Barri, la despenalització del consum de marihuana o la creació de "follòdroms" públics. I s'han atrevit, fins i tot, a gravar un lip dub al més pur estil del que es va fer fa unes setmanes per l'independència.

Un altre partit que s'ha "posat les piles" fent fitxatges estrella ha estat el partit Solidaritat Catalana (per la independència) que presideix l'ex-president del Barça, Jan Laporta, per molts un ídol, i per d'altres un villà. En aquesta ocasió, semblava ser que havien incorporat a la seva campanya a l'actriu Maria Lapiedra que, per tal de promocionar la campanya d'aquest partit, ha gravat vídeos musicals com els que us ensenyem. Però ara hi ha una mica de confusió al respecte de la participació de l'actriu en la campanya del partit.


Potser arriba a les llistes de la MTV


I aprofitant que en aquesta secció també ens agrada parlar d'un tema tan friqui com són els videojocs, no volem deixar passar l'oportunitat de recordar el seu ús en aquestes eleccions. Sembla ser que el grup Joves Generacions del PP va crear un videojoc on la seva protagonista, Alícia Croft (en referència a la número 1 per part d'aquest partit a Catalunya i al conegut personatge de Tomb Raider), es dedicava, no en tot el videojoc però sí en una de les seves fases, a disparar contra els immigrants il·legals que es llençaven des d'un avió. Òbviament, aquest "joc" ha estat retirat, però el soroll ja està fet, i durarà.


Els de Nintendo no estaven molt interessats


Podríem fer un especial eleccions frikis al Parlament encara més llarg, i parlaríem des de l'increible home normal, fins al Partit Pirata, passant pel Partit Animalista. Però segurament estaríem parlant de partits (no tots) més seriosos. O no.