2 de nov. 2010

ORFES D'ECLÈCTIC


'Algo se muere en el alma cuando un amigo se va'. I és que l'Eclèctic ha mort, si més no com el coneixíem fins ara. Una de les sales més actives i amb propostes més interesants de Catalunya tanca la porta una mica. La sala de Torelló, l'Eclèctic, tanca el local per problemes legislatius després gaire bé dos anys i més de 200 concerts. Es una gran pèrdua que només es podrà solucionar si troben (buscar en busquen) un nou emplaçament.
La música avui està de dol.

Aquest és el comunicat:

Han passat gairebé 2 anys des d’aquell primer concert a l’eclèctic club durant el Nadal del 2008. Des d’aquell dia han passat més de 200 grups provinents de totes les parts de la península: de Catalunya, Espanya i de Portugal, però també d’Estats Units, de Canadà, d’Itàlia, Alemanya, França, Holanda, Suïssa, Dinamarca, Suècia… També d’Indonèsia, Amèrica del sud… La llista és llarguíssima.

Bé, ja us podeu imaginar la feina que això comporta. Els que ens coneixeu sabeu que hem intentat portar l’eclèctic club de manera voluntariosa, amb ganes de fer les coses d’una manera diferent, ben feta, sense cap afany de lucre i sense voler molestar a ningú. També sabeu, però que l’oci i la cultura estan regulats i costen uns diners. Tot això, però semblava que quedava dins d’un oasi quan parlàvem de l’eclèctic club, un “garatge” on uns nois hi feien concerts. Aquest local social i de trobada de tots els socis de l’associació musical l’eclèctic té unes mancances evidents, que no podem cobrir per tal de no estar al marge de la llei.

A finals d’agost va entrar en vigor un nou decret de llei molt més estricte pel què fa a totes les activitats públiques, en el món de l’oci i la cultura bàsicament. Això fa que novament tots els locals que celebren activitats obertes al públic, hagin d’ajustar-se a aquesta nova normativa. Per adaptar el local a aquestes necessitats mínimes per seguir obert, necessitaríem uns diners que no tenim, ni tindrem mai. Per aquests motius ens veiem obligats a tancar de forma definitiva.

Això no vol dir que l’Associació Musical l’eclèctic es dissolgui, sinó que perd la seva seu social. A partir d’ara, l’eclèctic no farà més concerts al local del Passatge Miquel Bassas de Torelló, però podeu estar ben segurs que continuarem fent concerts. On? Aquesta és la pregunta que ens fem també nosaltres, i que de ben segur tindrà una resposta. No hi ha voluntat de deixar de fer concerts al poble.

Què passarà amb els concerts que teníem programats fins ara? En la mesura que ens sigui possible buscarem espais alternatius per no haver de suspendre’ls. Us mantindrem informats.

Ens agradaria acabar aquest comunicat donant-vos les gràcies a tots aquells que heu vingut alguna vegada a l’eclèctic, a tots aquells que ens heu ajudat a fer concerts, a tots els grups que heu vingut, a aquells que ens han deixat material tècnic desinteressadament, als mitjans que ens han recolzat i a les institucions que ens han deixat llibertat durant aquests 2 anys. No cal dir noms, perquè tots sabem qui és qui.

Associació Musical l'eclèctic


Perquè no us quedeu moixos, us poso una videocrònica d'un dels últims concerts a l'Eclèctic amb una banda revelació: Parmesano, qui amb la samarreta d'Olibia m'ajuda a tancar (la porta una mica) el post.1 comentari:

Anònim ha dit...

Ei!
Orfe és sense h!