18 de nov. 2010

FACEBOOK, CORREUS I MONOPOLISFa uns dies llegíem a la premsa (i fins i tot sortia a molts informatius a la tele) que Facebook havia entrat al Top 3 de les empreses web més valuoses dels EUA, amb un valor estimat al voltant dels 41000 milions de dòlars, passant-li la mà per la cara al gegant de la compra-venda eBay. Però aquests dies s'ha parlat més d'un altre tema: el projecte de correu de Facebook. Si vols conèixer més sobre aquests dos temes i assabentar-te de com aconseguir una invitació, només hauràs de seguir l'hipersalt.

Sí, com si no haguéssim parlat prou del Facebook i tot el que l'envolta, però la notícia és la notícia i al món freak cada vegada agafa més rellevància per tot el que està aconseguint en tan poc temps. Ara per ara, només li fan ombra l'imbatible Google i la botiga online més important, Amazon, a la llista de les companyies amb més valor a la xarxa.


En David en la seva salsa


Però aquesta notícia arriba de la mà d'una més important: el llançament en breu del nou sistema de correu (o de missatgeria instantània, depèn com es miri). Ha estat aquest darrer dilluns quan, des de la seva seu a Califòrnia, en Zuckenberg, el nostre conegut i jove geni de la xarxa social, anunciava el seu nou sistema, que estarà en funcionament en els propers dies però, com el servei de correu Gmail de Google en els seus inicis, serà al principi la gent que tingui una invitació la que el podrà fer servir. I aquesta jugada els hi va sortir molt bé a la companyia del cercador.

Segons en Zuckenberg, el seu correu no pretèn eliminar l'ús dels tradicionals correus de Hotmail, Yahoo o Gmail, sinó ser més aviat una eina complementària a aquests, amb funcionalitats més senzilles, més minimalista i més ràpid (de fet s'ha fet servir la paraula "immediat"). Però després de veure per sobre les principals característiques d'aquest nou servei, ens fa pensar que aquest "pacte de no-agressió" només respon a una tàctica de màrqueting. I aquests moviment de caire tan monopolitzador no pinten gens bé, encara que en aquest cas, sembla ser que el beneficiat és sempre l'usuari. Veurem fins quan...


Les "noves" característiques d'aquest nou sistema


Per qui estigui interessat i encara no l'hagi trobat, en aquesta pàgina us podreu apuntar a la llista d'espera per poder rebre la invitació i ser dels primers al món en probar aquest sistema de missatgeria de Facebook.